Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко думи около форумните правила

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Няколко думи около форумните правила

Пускам тази тема, защото явно се случва в този форум някои потребители да решат, че определена част от правилата на форума не важат за този подфорум. Затова ще си позволя да ги напомня:

Особено искам да почертая следното:

Всякакви опити за обиди/обидни квалификации от какъвто и да е характер по отношение на други потребители ще бъдат трити без предупреждение. Същото се отнася и за целенасочено безсмислен спам из темите. Който смята, че провеждането на дискусия е свързано с даването на квалификации на останалите участници, то може би не е намерил правилното си място.
    Целта на форумите (с изключение на "Общи приказки") е да се провеждат дискусии по конкретни теми, като най-често темите имат строго зададени рамки и ред (приоритет в това отношение има титуляра на дадената тема). Следва останалите участници да се придържат към тези правила и дискусията да се движи основно в рамките на темата. По отношение на разклоненията, която рязко влизат в разрез с конкретната тема, работата на модераторите е да ги отделят в самостоятелни теми.
    Мисля че ако всички се придържаме към тези правила, това само ще допринесе за по-приятната атмосфера на дискусия и евентуално - за смислеността й.

Само да добавя. Изразяването на различни мнения е хубаво, ако става в рамките на добрия тон. При наличието на обиди, квалификации или текст, който може да бъде квалифициран като обиден мнението ЩЕ БЪДЕ РЕДАКТИРАНО ИЛИ ТРИТО ОТ МЕН. Приканвам и другите модератори на Морския форум да действат по същия начин.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Интерсното е обаче че предупрежденията се отправят само към един потребител, докато друг такъв е оставен без внимание, още повече че същият е толкова нагъл и лицемерен че докато в една от темите се захаросва в съседна твори глупости на поразия.

Comment

а иначе определението "германофил" според мен не е обидно.

Comment

е, всичко си зависи от тона.А както казах ИМАХ СИ ПРИЧИНИ ДА БЪДА ЗАЯДЛИВ В КРИЛЕ.ТАКА, ЧЕ НМА КЯАКВО ДА МИ СЕ ДЪРЖИ СМЕТКА НИТО ЗА ПОДПИСА НИТО ЗА МНЕНИЯТА, ОТКИОИТО ВПРОЧЕМ НЕ ОТСТЪПВМА!!!!!!!!!!!Не знам обаче как може да бъде избиран един човек за моедратор, като едно от условият да бъде един човек моедератор е да бъде безпристрастен
          П.В.

Comment

Гоги, тези правила/предупреждения са към всички потребители - нещо не виждам някъде да съм написал, че важат само за някого. Ако греша ми посочи грешката ми.
            Ти самият си модератор на раздела, така че струва ми се можеш да десйтваш според тези правила свободно. Или греша? Ако виждаш някъде нарушения - поправяй ги. Ако имаш възражения срещу самите парвила - напиши ги. Въобще, дръж се като модератор на раздела.

Comment

не мисля, че е трябва да с пренася една караница от един форум в друг.Аз отидох да се заяждам в Криле, защото си имам специално отношение към тях.Тук не е така.А мястото на модератора е да бъде безпристрастен и да трие глупостите -иначе не става за модератор.Ако сам той пуска теми спам, най-добре да бъде замен с друг
              П.В.

Comment

Мне...Предупреждението се отправя към всички които пишат тук.
                А и ти се успокой. Според мен може да си най-скандалния, но не и най-невъзпитан.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Гоги, от писаното от теб съдя, че не си разбрал за какво е всъщност всичко това. Затова ще си позволя да поясня. Става дума за все по-често повтаряща се ситуация, при която аргументите в спора се заменят с лични квалификации.
                  А проблема между теб и Пламен е личен предполагам, не го разрешавайте на страниците на форума. Ако искаш, може да си направим една малка форумна среща, на която да се разрешат нещата.
                  Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                  Проект 22.06.1941 г.
                  "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Що се отнася до ония случай, Гоги, въпросните думи бяха написани именно в обиден контекст. Пък и лепенето на обидни квалификации не спомага за качеството на дискусията, както и умишленото дразнене на опонента. На когото тази култура на диалог му е чужда, няма място тук.

Comment

Ами никой не ми плаща да следя и трия всички глупости на Пламен, И това че се е заяждал някъде какво общо има с това че се заяжда тук? Че морализаторства в една тема у се държи като гамен (не за първи път между другото) в съседна?
                      За модераторството:
                      1. Не съм се кандидатирал нито съм настоявал за това, респективно не съм ангажиран по никакъв начин с решението на собственника на форума.
                      2. Гамен в един форум си е гамен на всякъде.
                      3. Същият този от т.2 да вземе да престане да ми натяква к'ви били задълженият на модератора че ми омръзна. Като толкова държи да се модераторства да пусне по едно ЛС на "супермодераторите" или на"имперски ... (там каквото беше)" и да си изплаче болката.

Comment

Пак обръщате темата на говорилня. Не можете ли да изясните отношенията си другаде. Аз например не тая лоши мисли към никого но ще трия подобни писания наред. Нищо морско не виждам в тях...
                        Неизвестен руски адмирал

Comment

не мисля, че е трябва да с пренася една караница от един форум в друг.Аз отидох да се заяждам в Криле, защото си имам специално отношение към тях.Тук не е така.А мястото на модератора е да бъде безпристрастен и да трие глупостите -иначе не става за модератор.Ако сам той пуска теми спам, най-добре да бъде замен с друг
                          П.В.

Comment

аз не искам "да си изплаквам никъде болката", но глупаво да се държи човек като пубертет, да изтъква величието на техниката и духа на една нация и да принизява друга.Германия, Франция и Англия отдавна си подадоха ръцете и забравиха за войните, които са водили помежду си.Сега в момента с чуждите форуми се спори, без да се нарушава и без да се нарушава добрия тон
                            П.В.

Comment

Ами те самите теми не са спам, те се пълнят със спам от разни спамери, едни такива щзъри дето като не могат да си докажат (принципно недоказуема) теза и избиват в разни странични посоки, хора които безсрамно (и некадърно) се опитват да манипулитат данни с цел докаване на същото....
                              Предполагам се кандидатираш за модератор?
                              И ще въвеждаш ред и порядък? Какво похвално възнамерение.

Comment

Working...
                              X