Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова бронева схема

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Нова бронева схема

    Разработвах си нова бронева схема, и днеска дори направих изчисления.
    По същество разликите: в моят вариант се залага на много по-нисък броневи пояс, с това се постига следното: по-голяма чст от попаденията в цитаделата се падат на броневата палуба, с икономисаната маса от пояса се увеличава дебелината на палубата, но тя (палубата освен че пази от снаряди пази и от бомпи, ефектът се удвоява. Направих и изчисления получава се че дири зоната на свободно манавриране за разтяга, а също и "относителната зона на свободно маневриране. За изчисленията ползиувам фиктивен кораб с широчина 33 м и височина на пояса 4 м, дебелина на пояса 380мм, дебелина на палубата 150 мм, при намаляване височината на пояса на 2 м и запазване масата на бронята получаваме палуба с дебелина 196 мм. За целите на експеримента ползувам балистиката на американските 406/50 на Айова.
    Получава се следната картина на относителната зона на свободно маневриране. със син цвят е новата а с червен старата схема. При това тук разглеждам най-простият вариант всичко -нищо с вертикален пояс, а при използуването на схема с казематен пояс и наклонен главен ( той поради по-малката си височина може да е с по-голям наклон) могат (за сметка на малко по-тънка палуба) да се получат много по-големи бонуси.

    #2
    Нова бронева схема

    Впрочем като нещо подобно може да се разгледа схемата на Брониране на Родни, ако и там да се е получило от стремеж за икономия на маса.

    Comment


      #3
      Малко ми прилича на Айова като кораб - палуба 152мм, ширина 33м, височина на бронирания борд - 4м, той е с 3.2м, само си удебелил бронята на борда, но при Айова наклонения пояс му осигурява около 460мм на 20 000 ярда
      П.В.

      Comment


        #4
        На нищо не може да ти прилича, просто произволни параметри да са нещо средно. А иначее поясът е толкова висок 'щото си мислех за КГ5

        Comment


          #5
          сега смятах : 135.95% увеличение на защитата срещу артилерийски огън и 130.7% подобрение срещу бомби. и това при еднаква маса на бронята и запазване на принципната схема, а при използуване на казематен пояс поради по-голямата му височина диапазонът от ъгли при който ще предпазва палубата ще е много по-голям.

          Comment


            #6
            Plamen написа
            при Айова наклонения пояс му осигурява около 460мм на 20 000 ярда
            Такова нещо няма, поясът нищо сам не му осигурява. такава сметка може да се направи само като се посочи и оръдие, защото това се прави като се гледа и балистиката на оръдието,АА трябва да се има предвид че в таблиците се дава бронепробиваяемост при ъгъл на среща 90 градуса, т.е. вертикалните пояси също се преизчисляват.

            Comment


              #7
              Гога, за попаденията в пояса хубаво. какво предвиждаш като брониране на краищата на кораба. Опита от ВСВ показва, че единични попадения в краищата на "Ямато" водят до приемане на голямо количество вода и въпреки че корабът оцелява цитаделата се деформира. В реален бой това може да доведе до промяна на параметрите на самата схема.
              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
              Неизвестен руски адмирал

              Comment


                #8
                Ami az principno sym protiwnik на схемата "всичко-нищо", а не съм го засегнал въпроса защото в този пост разглеждах просто идеята за преразпределение размерите на цитаделата. Тук има и друга файда (полза демек) намалява масата на използуваните дебели плочи за сметака на тънките, това ще доведе до съественна икономия на парички.
                А ако има мераклии може отново да си спретнем тема където всеки ще си направи своят "идеален" линкор за ВСВ. Аз лично ще правя за RN. е може да има леко припокриване с DT темата, но там нещата са по-повърхностни. И предвид че всеки ще си прави според собственните виждания, за "неговата си страна" може да го правим без ограничения...освен използуваният тип въоръжение.

                Comment

                Working...
                X