Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересна тема от чужд форум

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Интересна тема от чужд форум

    Ето на какво попаднах докато си ровех занимателно в един руски форум
    Не кажется ли Вам что США в первой мировой войне выбрали не ту сторону. Если бы они выступили вместе с Германией Англия была бы задушена за полгода. А призы... Вместо Марианских островов - Сингапур и французские колонии в ЮВ азии. А то и кусок Канады. Неплохо, правда?
    Това до някъде ще еповторение на темата Англия+Япония срещу САЩ. Само дето сега е малко по-различно. Даже са обединени и двете любими на някой хора държави.
    Вие какво мислите по въпроса.

    #2
    Нещо не ми се вярва САЩ да влязат в открит двубой с Великобритания. Не съм сигурен, че са готови за такава стъпка в периода 1914-1919 година.
    Обаче и с икономически средства биха постигнали немалко. А липсата на тяхната подкрепа би се усетила на Западния фронт. Но какво би станало е много трудно да се каже.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

    Comment


      #3
      Ами те реално на западния фронт не се проявяват кой знае колко.н И изобщо прякото им военно участие е повече от скромно. Но за сметка на това търгашеското ..ехеее.

      Comment


        #4
        Не виждам как точно би оправдал президентът подобна позиция - особено ако говорим за активан ойна срещу Великобритания. Докато включването срещу Германия е значително по-лесно - както поради сходството с британците в културно отношение, така и поради факта, че Германия използва рейдерска подводна война срещу морските комуникации на Великобритания, но по този начин засяга и останалите нации, зависещи основно от същите тези комуникации.
        Същевременно, САЩ, както и Великобритания нямат интерес от обединяването на субконтинента под една политическа воля. А победата на Германия вероятно би довела до това поне за известно време.

        Comment


          #5
          И с какво ще се "обединят" двата флота? То са само 2 държавите в този момент с океански кораби. Другото са плаващи баареи за брегова отбрана
          Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
          Неизвестен руски адмирал

          Comment

          Working...
          X