Odzava написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуденки
Collapse
X
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
Е, не можа да ме предпазиш от търсене - сума време дирих снимки именно на "Мусаши" и "Ямато", но разбрах, че не е нито един от двата. Обаче хич си нямам идея къде е това ПУЗО или пък далекомерите. РЕлефът на острова (а и близостта до брега) са по-характерни, обаче пак не са ми достатъчни, за да разбера кое е. Ще оставя някой с повече познания да потърси.
Comment
-
gollum написаНа линеен кораб мяза, ако съдя по острова, то трябва да е някъде в Океания (или поне така ми изглежда). Така че сигурно е японско.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
кало написаподозирам, че далекомерите са онез две напречни тръби в задната надстройка, пък пузо-то ще да е комина... ако бъркам, моля - смейте се на воля (и рима има)
Comment
-
Айде още един жокер US крайцерите от ВСВ късна постройка има 2х127/38 в диаметрална плоскост зад предните кули от клавният калибър.
още един жокер...т.е. ще повтора първият вижте формата на ПУЗО-то, после погледнате тази снимка:http://www.bismarck-class.dk/bismarc...finalprep2.jpg
Comment
-
Ами аз не съм търсил . Явно става въпрос за крайцер (доверявам се на Сейлъра, който е по-наясно от мен, все пак е моряк ), очевидно е от ВСВ и най-вероятно е потънал някъде тогава (то потънал е твърде силно казано). Мястото ми прилича да е остров в Тихия океан или може би в Егейско море. Значи трябва да е или сащиански или италиански крайцер (или може би британски? ама май не намерих точно такъв). Отатм-насетне нищо повече аз не мога да направя.
Comment
-
В пост # 820 почти в пяк текст съм казал че това не е Американско, и дадох картинки на германски ПУЗО, дето изглеждат по съвсем същият начин. Това трябваше да наведе на мисълта че страната построила това не е била в контакт с германия, и предвид че корабът не е японски страната е европейска, остава да се налучка коя европейска страна е имала големи артилерийски кораби. Жокер: италианските са с двуоръдейни кули, или смесени 2 и 3 оръдейни, французите също имат 3 оръдейни но едва ли са си сътрудничели с германия, британските 3 оръдейни кули са с твърде характерна конфигурация и също съмнително сътрудничество...кой остана?Last edited by Imperial; 18-04-2007, 16:56.
Comment
Comment