:sm186: На мен ми се вижда, че и на четирите картинки (2-те на Гоги и 2-те моите) комините са еднакви? Или греша?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуденки
Collapse
X
-
De Ruyeter написаБирмингам ими четири кръгли димохода ...De Ruyeter написаНа първите две снимки в кърмата и носа дето ги е пуснал Гоги определено димоходите са сплесканиDulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
-
ОК, момчета, нека не спорим повече. Нарочно ви попитах по този начин. Снимките на Гоги са на Бирмингам, а моите са на Честър и провокацията ми беше, че принципно от снимките не може да се открие разликата между двата. И единственият начин да се каже точното име беше да се попадне на точно същите снимки, които беше пуснал Гоги (впоследствие ги намерих същите). А и в случая ми се струва, че кораба от загадката, го определяте като Бирмингам (което предполагам е вярно) само защото в източниците където гледате под съответната снимка стои неговото име, а не че разпознавате някакви характерни белези които да го отличават.
Айде със здраве!Dulce et decorum est pro patria mori
Comment
-
Гледайки Г образния кран и двуетажния каземат заключавам, че е немски броненосен крайцер.Килнал се е на една страна, защото се изхвърлил на брега - има бробойна от торпедо - мисля, че британската подводница Е-9 го гръмва или попадаше на мина.Та въпросния крайцер е Принц Аделберт или Ейтел ФридрихП.В.
Comment
-
Гледайки големината на песъчинките, височината на вълните и отчитайки отраженията на комините във водата - това трябва да е USS Milwaukee , заседнал на 13 януари 1917 при спасителна операция по издърпването на подводница SS-30 край бреговете на Калифорния.Dulce et decorum est pro patria mori
Comment
-
Neonix написаГледайки големината на песъчинките, височината на вълните и отчитайки отраженията на комините във водата ...."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
mellisa написаЗабрави да споменеш за анализа на химическия състав на пяната :mhehe: :lol:Dulce et decorum est pro patria mori
Comment
-
Айде айде, всъщност съвсем ясно си се чете името на кораба в корабният дневник, ама като съм пропуснал да го залича....
Впрочем съгласно правилата на темата позналият трябва да опише истаорията на кораба, и понеже чуждият език е забранен не може копи-пеист, ..... аз ще се замисля за нещо по-трудничко.
Comment
-
При толкова мило отношение и така стриктно съблюдаване на правилата, просто съм морално задължен да опиша историята на кораба на български.
Американски крайцер Милуоки (USS Milwaukee (C-21))
Заложен за строеж през 30 юли 1902 г. и спуснат на вода на 10 септември 1904 г.
Водоизместване - 9700 тона
Въоражение - 14 x 6"/50 и 18 x 3"/50 оръдия
Скорост - 22 възела
Екипаж - 670 души
От юни 1907 патрулитра край бреговете на Сан Салвадор и Коста Рика. През април 1908 е оставн в резерв до юни 1913 г., когато отново е зачилен към Тихоокеанската резерван флота и извърша един рейс до Хонолулу, а след това патрулира край бреговете на Калифорния. Януари 1917 г. е изпратен да издърпа заседналата подводница Н-3 и повреме на операцията засяда на брега. Март 1917 г. е изваден от редовете на флота и остава да стои заседнал, като по време на буря през ноември 1918 г. корабът се разцепва на две и през август 1919 г. е продаден за скрап.Dulce et decorum est pro patria mori
Comment
Comment