Базикаш ме.Есексите, Предишния клас Хорнет - 3 бр., Уосп, Рейнджър, Лексингтън - 2 бр., Индипендънсите - 9 бр. и всичко останало са ескортни самолетоносачи Омани Бей, киткин бей, Блок айлънд и т.н.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чуденки
Collapse
X
-
Сега 1 по 1:
1. самолетоносача е американски-ОК, значи по списъка на Пламен караме
2.Есекс, Йорктаун (не Хорнет), Уосп, Рейнджър са с палуба поддържана от колони на бака и кърмата-т.е. не е никой от тях
3. Лексингтон-кърмата му е друга. Транеца е четириъгълен
4. За никакъв ескортник и дума не може да става. този и идея няма за търговски кораб.
5. Индипендънс ? Ъъъъ ми друга конструкция на кърмата-крайцерска
А и четирите комини на палубата няма как да се сбъркат.
6. От новите самолетоносачи-само "Форестал" гърми, но Гогата казва, че не е той.
Така че аз се предавам-не знам кой ни е показал гоги.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Ами прочетохте ли това:
'Щото може и да сте го прочели ама не сте вникнали...е освен за хапливите забележки.К'во давай Задайте въпрос на койтомога да отговоря по споменатият вече начин. Не стига че ви казах националността....Интересно защо ви хрумна че това е самолетоносач? Може да е линкор или пък крайцер
А иначе палубата (къде съм казал че е полетна? не че не може да е) е свързана с корпуса.
Питайте въпрос на който мога да отговоря с "да" или "не", или да дам цифра която не е дата. Не съм казал че ще отговоря, ама ще си помисля.
Comment
-
Аз знаете не отбирам никак от кораби,но като поразгледах снимката ми направи впечатление, че сякаш експлозията е до кораба, а не върхунего. Т.е., това може да е я паднал самолет, я ракета/бомба, която е ударила близо до него, но не върху него.
А като се има предвид, че снимката е цветна, това може да е нещо по-съвременно.
Инак, Гоги, добре щешеда е да дадеш малко по-качествена снимка, на тая никакви детайли не се различават.
Comment
-
Ракети върху самолетоносачи не са падали. Бомби и самолети-да, обаче този вид на взрива предполага нещо от рода на бензин-Ок. Ако предположението ми е вярно има два варианта:
1. Самолет камикадзе (наистина и аз не мога да се сетя какво е т.нареченото "тъмно петно" пред кораба) - но Гоги отхвърли този вариант като отрече да е някой от Есексите.
2. Авиационен бензин от самия самолетоносач, но пак удряме на камък.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
И аз не разбирам ама да се включа.
Според мен това е кораб от ВСВ, но самото действие на снимката се развива след нея. На кораба са махнати кулите и всякакви други джаджи и най-вероятно се използва за изпробване на някакво ново оръжие (торпедо - малко вероятно, но може би ракета с ядрена бойна глава). Сещам се за такъв случай, но не помня името на кораба - американци бяха надупчили едно немско корито след войната, то даже и тука на форума е била разглеждана темата.
Има ли нещо вярно във всичко това?Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment
Comment