Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Линкори и крайцери, потопени през ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Re: ---

А бе ще науча аз един ден водоизместването на югославските каботажни катери и енергоустановките на японските китобойци и ще видите ква завист ще ви обхване... не ги знам италианците, помня само случките..."чоневист"

Comment

---

да не забравиш и за македонските
      П.В.

Comment

Ти се смееш, ама германския комендант на Охрид септември 44 е бил флотски офицер

Comment

може, може, малко се интересувам от дребосъци, извинявай за невежеството ми
          П.В.

Comment

ей това е мойто място за пробив!

Comment

а гледайте това чудо
              Fiddlersgreen.net - World's Largest Collection of Downloadable Cardmodels

ей това наричам борба за морско господство,тия германци кво ли не измислят, но вътре не видях да пише за Рома

Comment

защото това не е бомба. Рома е потопен с Фриц-X пусната от До217.

Comment

---

Фриц-Х 1400 е телеуправлаяема или планираща бомба, която поразява Рома и го потопява - по-точно бомбите са две.С тази бомба са уцелени и Уорспайт, но той не потъва, Литорио, преименуван на Италия е уцелен в броневия пояс и бомбаата не му нанася съществени повреди.Америаканският крайцер Саван също е поразен - извадени са от строя носовите кули и се ремонтира 1.5 години, а после е пренасочен в Пасифика
                  П.В.

Comment

Ей, жалко, като прочетох първо за фоке-вулф и реших, че може да е това, иначе изглежда супер

Comment

ама само изглежда.Ход на отчаянието.

Comment

Планиращите бомби са били да кажем на 50% ефективни, по късно съюзниците им хващат цаката кад да ги отклоняват, а сред тях има и голям процент невзривили се.Иначе с десантния флот ри Сицилия би било свършено
                        П.В.

Comment

Чели ли сте Юлисис, но на Алистър Маклейн, голям страх браха един северен конвой, точно от планиращите бомби

Comment

Тя ми е една от любимите книги, даже я имам в два екземпляра.Но Юлисис не е 15 000 тотет кораб, а 5200 тотет ПВО крайцер и се сражава с тежък крайцер клас Хипер, самолети и подводница, не сатава дума за планираща бомба
                            П.В.

Comment

И на мен книжката ми е много любима - това ми е първото запознаване с ВСВ флотска реалия (макар че става дума зи литература, де ). Обаче когато я четях (а това беше твърде отдавна) си мислех, че "Одисей" е тежък крайцер - не знаех, че е ПВО и че е с толкова малък тонаж.

Comment

Юлисис принадлежи към класа Дидо с калибър 5.25 инча= 133мм.
                                От своя страна крайцерите Дидо са три подгрупи с 8х133мм, 10х133мм и 10х102мм МК ХV²
                                П.В.

Comment

Working...
                                X