Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Йо хо хо и бутилка швепс

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Йо хо хо и бутилка швепс

Понеже Голум се интересуваше от ветроходи викам да се "пренесем" в епохата когато корабите са били от дърво, а мъжете от желязо. И понеже според мен тази епоха най-добре се асоциира с карибските пирати може да си полафим за тях. За братятя от буканери,флубистиери, заровени съкровища, обрани кораби и опожарени градове.
    И за самите пиратски капитани естественно. А най-великият от тях е СЪР Хенри Морган., естественно поданник на короната

давай да ги разглеждаме по епохи - 16, 17, 18 и 18. - кораби, конструкция
    П.В.

Comment

Какъв според вас е идеалният пиратски кораб: размери, въопръжение, стъкмяване. Като за Морганово време.

Comment

Като за 17в - 30 оръдеен - тримачтов race-built ship бързоходен галеон - тогава фрегатите тепърва са се зараждали като клас
        П.В.

Comment

А аз бих избрал шлюп, 2 оръдия в носа и 4 в кърмата, Е бих предпочел сам да си скалъпя кораб, но нямам математически основи за тогавашните. Айде все пак описателно да го направя:Плиткогазещ без полубак и полуют, Три мачти, фока с прави ветрила, грота и боизана с латински, кливер, същотот количество оръдия + по 6 мънички ръчно управляеми по бордовете за стрелба с шрапнели преди абордажа.

Comment

Да, но твоя ще удобен за крайбережно пиратство - аз бих искал да съм дълбоководен пират.Освен това по 12 оръдия на борд 12- 18 фунтови.Две оръдия в носа две в кърмата и четири преносими.
            П.В.

Comment

Аз пък бих си избрал ескадра от 2-3 галеона от типа на "Златната Кошута" с 8-12 12 фунтови оръдия и 4-6 фалконета. Може и един, но така златните и сребърни испански конвои ще се разбягат и ще остане малко за плячкосване.
              Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

А защо са ти толкова оръдия?? Аз лично смятам да плячкосвам, а не да поташпям корабите. Моят кораб не е дълбоководен защото аз смятам да се въртя из карибите, а за там е идеален, пък и много по-лесно ще си намеря плячка. На тебе като ти е кеф гони я и з атлантика. Освен това с моето коритце мога да се завра кадето си искам, и нещо голяма, като тебе примерно, няма да може да ме последва. Плиткогазещия кораб може да се замаскира добрега, като е направи Л'Олоне. а и е лесен за изваждане и почистване.

Comment

Ама плиткогазещия при първата буря (в Карибско море тайфуни колкотощеш) ще глътне водица. Многото оръдия са за бой по бреговите укрепления. Корабите са вземани на абордаж. Иначе трябва да пренасяш плячката на собствения си кораб, а пиратите поне в представата ми не са докери
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Да ама като съм мъничък ще се скатая на завет, а вие като обичата да ви духа стойте си в морето. Бреговите укрепления: аз поне до колкото съм чел за пирати (а по една случайност много съм чел) те са превземали градовете с щурм по суша а не с гърмене на укрепления. Погледнете превземането на Портобело. Какви докери какви 5 лева, то са се грабели само скъпи неща, дето не са особенно обемни. А при пренасянето на плячката от Панама май бая са мъкнали.

Comment

Като си чел толкова, как тогава са пренасяли кюлчетата. Последните да не са скачали сами от кораб на кораб. :lol:
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

А според тебе за какви количества става дума А от Панама са ги примъкнали с мулета, и накрая Морган (тогава още не е бил рицар, демек СЪР) ги е прекарал.

Comment

Е, определено си трябва място на кораба за повечко плячка. Доколкото си спомням, на кораба на Дрейк дотолкова не достигало място, че се налага да изоставят цялото сребро и да взимат само злато - накрая пак не им достига пространство. Това разбира се е било в едно златно време, когато плячката е била в големи количества. Но и по-късно е било възможно да се попадне на голяма плячка, да неговорим, за някой галеон, пренасящ злато или сребро в Европа (макар че тогаз сигурно е възможно дасе използва самия галеон). Впрочем, с каботажно корабче подобна плячка едва ли е достижима .

Comment

Моето корабчи бо трябвало да може да качи поне 100-150 тона, а аз за разлика от Дрейк не смятам да правя околосветски пътешествия, ще си щукам из карибите и ще се прибирам на Тортуга или Ямайка да се наливам с Швепс и Кола. А за ваше сведение пиратите са действали с малки кораби. Моше да проверите колко е бил голям най-големия кораб на Морган при Маракайбо.
                            А аз очаквах въпроси и/или критики към избраното от мен стъкмяване. :x

Comment

Кораби срещу крепост нямат шанс, но с повечко оръдия бих имал шанс срещу военни кораби, ако превозват злато - пример Какафуего или ме сгащят в залив пример Бартолмю Робъртс с 40 оръдеен кораб срещу две шалупи една с 10 оръдия, другата с 16.Номера е при равно въоръжение да имам винаги ПО-ГОЛЯМА ветрилна площ от военния ветроход и оттам по-висока скорст и аз да избирам дали да вляза в бой или не
                              П.В.

Comment

Working...
                              X