Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ветроходи - ветрила и други въпрсчета

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Пускам тази тема, макар че ще бъда само читател (надявам се да има кой да пише и споделя знания, разбира се ), защото всички тези въпроси са ми интересни, но знанията ми (а предполагам, че така е и с други потребители на форума) са съвсем откъслечни и предимно свързани с художествената литература (и една-две популярни книжки).
    Идеята ми е тук да се обсъждат ветроходните кораби (естествено, с упор върху военните), като основно да става въпрос за техните "двигателни установки" , но разбира се и за други въпроси свързани с тях.
    Първият ми въпрос е малко големшък и неточен, но не мога да го формулирам по-добре в момента - иска ми се ако някой има повече информация, време и желание за писане, да напише нещо по различните типове ветрила, техните предимства и недостатъци. Също - кога горе-долу започват да се използват и доколко са били зависими от посоката на вятъра ветроходите в различните епохи на ползването им.

Ами ако искаш направо да ти дам линкове към моите любими саитове за ветроходи? Иначе Пламен има едно другарче което е много запалено.

Comment

Надявам се да ти хареса.

Comment

Ами, да, и така става. Но ако на някой му се пише нещо аналитично или синтетично, също няма да е зле .

Comment

Еми то това което питаш си го пише в тези сайтове. Ама ако ти е меракк мога да го препиша Аз просто останах с осещането че ти търсиш начална информация.

Comment

С правилно впечатление си останал . Просто само с линкове дискусия не става и затова направих съответното допълнение. Но пък и тук не се е очертал никакъв проблем за дискутиране (темата е повече информаитвна).

Comment

Ти пускаш темата, ти трябва да предложиш насока на дискусията

Comment

Е, тъй си е, но първо да намеря време да прочета това-онова от въпросните източници. Макар че аз я пуснах по-скоро като покана .

Comment

Е аз нали знаеш че съм специалист по всичко, и откликвам, ама други като гледам няма

Comment

Голъм, излей си душата - аз разбирам от ветроходи, но не обичам много да дискутирам за тях - погребах ги със своето юношество.Тогава бях много запален.Нямам нищо против да обменим информация
                    П.В.

Comment

Working...
                    X