Имат си хората - носят си ги
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Световен рекорд по самолетоносачене, дай Боже всекиму
Голям размер
Отгоре надолу:
USS Independence (CV-62)
USS Kitty Hawk (CV-63)
USS Constellation (CV-64)
USS Ranger (CV-61)
USS John C. Stennis (CVN-74)
USS Nimitz (CVN-68)
Comment
-
Интересна статия за развитието на съвременния боен флот:
Направления развития флотов
Общо взето Азия изгражда мощни ударни сили, Европа дреме, а САЩ са се забили в разни глупави и безполезни проекти. Като техника заслужава да се отбележат два азиатски съда: корейския Крал Седжонг - най-мощния ракетен крейсер (3 бр) и китайския пр. 022 - най-мощния ракетен катер в света (83 бр).
Comment
-
Новата китайска десетстволка Type 1030 CIWS:
Маса 10 тона, 10 цеви х 30 мм, 10 000 изстрела в минута. Масивно
Comment
-
Е, да автономно е. Това по принцип е развитие на старата им седемстволна система Type 730, която пък "много прилича" на западния Goalkeeper
Като цяло Фаланкс бледнее пред тях, доста по-мощни са. Би следвало да се очаква, че това новото е десетина пъти по-производително, поне на теория.
Comment
-
Всъщност въртящите се оръдия имат един фундаментален проблем, който ограничава ефективната скорострелност при малки серии (откоси?) - трябва им време, докато се развъртят. Виж забележката под таблица 2 в http://www.quarry.nildram.co.uk/mode...ectiveness.htm
Което може и да не е проблем в този случай, зависи колко време има за обстрел на целта.
Comment
-
Струва ми се, че когато имаме електрическо развъртане (в горните случаи), този проблем няма да съществува при корабните системи. Целта се съпровожда отдалеч, стволовете се развъртат предварително и в необходимия момент се пускат откоси. Старите руски системи май бяха с газово развъртане, но новите като че ли също са с електрическо. Не съм сигурен обаче.
Comment
-
bsb написа Виж мнениеГоре-долу същото, но с USS Ronald Reagan и през 2012 г.:
http://news.blogs.cnn.com/2012/01/16...ding-new-jets/
Май има и фургони
Comment
-
Ммм, добра подборка: много пушеци, пламъци и героизъм (особено с тази песничка за фон). Самият филм се е получил не лошо, според мен (не че познавам особено събитията, де) и съвсем не "звучеше" в такъв ключ. Но тези откъси са с доста добро качество, в сравнение с копието, на което аз бях попаднал.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнение
Само, че като че ли маневрата на Того в началото не е съвсем съобразена с действителните дистанции, но все пак си е добре направено.
Comment
Comment