Taka katо сме на вълна загадки: кой е ял сладолед в събота но не този сладолед който е трябвало да яде?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
gollum написаАз не съм "мореплавец" в никакъв случай, но "териториални води" е доколкото знам определено доста отдавна с межуднародна договореност и обхваща зоната от, ако не се лъжа, 3 морски мили (5556 метра) навътре в морето от брега. Всичко над тези 3 мили е "международни води".
"В открито море" май е описателен израз и означава "далеч от брега" (или нещо като "не се вижда бряг"), мисля че няма някакво конкретно измерение в километри или нещо подобно. Впрочем, може да е нещо каот ангилйското "high seas", което може да се тълкува като "зоната отвъд 3-те мили около брега" или пък просто "в голямо незатворено морско или океанско пространство".
Впрочем Гоги също не греши при дефиницията на High seas, но в неговия случай значението идва именно оттам че в откритото море са буритеКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Някакви коментари за филмчето?Забелязвате ли кога изправящият момент ства нула и корабът се обръща бързо? По моему експлозията става тогава просто защото снарядите са се изсипали...интересно дали има подводни снимки?
ето нещо много интересно, по темата. другите статии също предполагам са увлекателни.
Comment
-
Някакви коментари за филмчето?
ПП Между другото, възможно ли е експлозията да е започната от взривяването на двигателите? Този кораб предполагам няма парни котли, но дори дизелов двигател (загрян), няма ли да експлодира, ако бъде залян изведнъж с вода? Нещо подобно се мярка в някои филми, има ли истина в него?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Колеги, съфорумци-кораболюбци, Де Ройтер предложи да се предложи тема. Ми да я предложим, но да не е просто мерене на мм, както в някои други. В раздела Средновековие има тема за Военния флот на средновековна България. Айде появете се там. Знам, че знам хора, които не ги интересува. Но останалите може да си кажете мнението.
Да измислим някаква тема - ами да разберем първо какво ни се обсъжда, а?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Аз дали мога да досадя с едно предложение-заявка? Интересни са ми торпедата, само че не разбирам много от тях. Ако има желаещи, ще могат ли да кажат нещо за тях - примерно кое е най-доброто торпедо на войната?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment