Този пом-пом пише че е проектиран още през 1923 г. Това значи че е първо поколение зенитно оръдие, ако има такива неща при зенитните оръдия?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
1.toj boforsyt na kartinkata e четирицевен (дано не види заядливият модератор )
2.Гилзите мо моему се "плюят" по улей между двойните оръдия, на чертежите добре се вижда..впрочем на ЗУ-23-2 и там така е изхвърлят.
3. захранването с лента на пом-пома е било проблем защот лентата е бил абрезентова и е засичала
4. да това май е първото автоматично зенитно оръдие,сег аима доста бачкане но ако ума любопитни мога да сканирамстатия за сухопътнит вариант.детое двуцевен.
Comment
-
мда, прав си, че е четирицевна установката. може би заради ъгъла във всички онези Discovery footages в които изглежда, че цевите са всъщност доста по-близо една до друга (на еднакво разстояние като при четирицевния пом-пом) съм очаквал да изглежда по-различно
може би е първо поколение автоматично, но си мисля, че първо поколение зенитни оръдия можем да наречем "противобалонните" оръдия от ПСВ и дори преди нея не твърдя, че съм прав, просто разсъждавам.Last edited by 3F122; 24-08-2006, 19:42.
Comment
-
Heh, сладоледа го предлагам вече поне 3 пъти. Обаче някои не обича да го черпят....Не ме интересува ВСВ, а Руско-Турската война. Щурмпионера намерил някакви данни, където потапянето ан монитора "Сейфи" е приписано на румънски минен катер.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Че ти от както си го предложил този сладолед не сме се виждали, а на думи не го искам....при това няколко пъти уж щяхме да се виждаме когато идвам в Пловдив, ама ти все ис намираш извинения...скатавка
За руско-турскаат ако довечера ме подсетиш по скайпа се сещам че имаше статия в един от Гангутите, и точно за речен монитор ставаше дума, та ако ме подсетиш (преди 21 или след 21,30, и не по-късно ото 1,30) ще погледна и евентуално сканирам.
Comment
-
На споменатото вече събиране стана дума за ПВО-то на линкорите към края на ВСВ и чие е най-силно, аз се ангажирах да извадя цифрите за Айова (моят кандидат) и евентуално да ги сравним с Ямато(чуждият такъв), не съм на 100% сигурен но може би КГ5 и Ришельо също ще изпреварят япомският кораб.
Ето за Ню-Джърси (всички без Айова са с такова:
към април '45
20*4*40мм+49*1*20мм+8*2*20мм
следва продължение.
Comment
-
Gaden Gogi написапроверих,в статията която имах предвид се говори само за руските опити с прътови и крилати мини ,техните неуспехи и потапянето на "Интибах" с торпедо.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
има две верси - едната е, че цевите на Ришельо са разсвердлени до 381 и му дават британски снаряди.Другата е че американците правят завод за производство на 380мм боеприпас - снаряд и заряди.Заводът е собственост Cruciable steel company.А ако погледнеш в таблиците на Окун ще видиш, че Ришельо е стрелял с 3 вида заряди - оригинални - до изтрелването им.На Дюнкерк, които са по-малки и оттам му намалява пробвната сила и 3. са американски с по-добра пробивна сила от оригиналните.А иначе янките заменят каучука, защото макар и много зобра идея изпълнението не е толкова добро и вода постъпва в иначе теоретично херметизираните преградиП.В.
Comment
Comment