Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каюткомпания-място където офицерите пият чай и си приказват
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
1951 написа Виж мнение
Comment
-
Сун Дзъ написа Виж мнениеКакса сметнати тези 78 фрегати и корвети на Русия ? Броя, чета ... че и 16 крайцера и разрушителя не мога да ги натъманяPeace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеНе знам за каква автоматика на това ниво иде реч(само за Фаланакса съм чел, че има режим на пълна автоматика)
Comment
-
За сакатлъка с Винсенс и иранския Еърбъс имам някакъв спомен, че проблемът не е в автоматично откриване на огън, а в системата "свой-чужд". Имаше нещо, че в интензивния въздушен трафик всеки граждански самолет е оценяван като потенциална заплаха и всеки път автоматично се подава сигнал за тревога. Затова изключват системата, обаче тя е свързана и със "свой-чужд". Впоследствие по радиолокационната отметка и профила на полета иранският А300 е приет за ирански Томкет. Нещо такова имаше.
Comment
-
Не съм проверявал подробно, но нищо чудно да е нещо наследствено - през ВСВ купуват Хиспано Сюиза 20мм оръдие за самолети и подобни, може оттам да е тръгнал калибъра и после по инерция заради създадената база и налични снаряди да се е запазил през годините.
Иначе 3/4 инч е 19.05мм.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment