Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-красив кораб в ВСВ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Най-красив кораб в ВСВ

предлагам всеки да си каже кое корито най-много му харесва като външен вид. също така за да се получи конструктивна дискусия предлагам следните "правила"
    1 корабите се разглеждат в 2 класа: ликори и крайцери
    2. всеки си казва харесваното корито и казва защо точно му харесва, обсъждаме само външния вид.
    3. всеки си казва защо не харесва посоченото от друг корито и точно какво не му харесва.
    Пример за 2 и 3: Харесвам Шарнхост след модернизацията защото новият нос му придава много стремителен вид (тук може да се прилижи и снимка, ама е желателно да нес е прекалява 'щото на хората бавен нет ще им се доплаче). Не харесвам Единбург защото откъснатата от комините надстройка му придава нехармоничен силует.

Аз пък харесвам крайцерите от типа "Могами". Форщевенът, обединените комини, конструкцията на надстройката и разположението на артилерията от главния калибър им придава стремителен вид. Освен това от който и ракурс да ги погледнете няма претрупаност, характерна за конструкцията на повечето американски крайцери - "Нови Орлеан" например.
    Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
    Неизвестен руски адмирал

Comment

Az пък точно форщевенът на японските не им хатесвам, един такъв закръглен. От краицерите аз харесвам Марсилия

I kондотиерите 5 серия.

Comment

Спор няма-италианците винаги са проектирали и строели елегантни кораби. Друг въпрос че с това се е изчерпвало цялото им майсторство.
        Иначе форщевенът за издутото е издут ама виж как изглежда
        Неизвестен руски адмирал

Comment

От ликорите ми харесва Ямато (само на външен вид) и Шарнхост след модернизацията. имат много стремителен външен вид. На шяарнхост не ми харесва че надстроиките са твърде колеми и ръбати (те не че са големи ами борда е нисък и се получава грешна пропорция). А най-не ми се нравят Худ и Бисмар. На Худ квартердека е прекомерно дълък и ми навява повече асоциаци на лайнер с оръдия. На Бисмарк също надстройката е прекомерно голяма и кулите са много близко до краищата, поради по-малкото разтояние до носа не може да се създаде впечатление за стремителност. А гледан от горе поради голмата си ширина и относително малката пълнота на ватерлинията се създава впечатление за тлъстак.

Comment

Hmmmm. Мда. Худ наистина не е красавец )) ама я кажи в САЩ как е? То там има ли нещо като за свят? Е въпрос на вкус все пак, ама много са претоварени всичките им кораби.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

Ами доста мръсен изглежда +това знаеш че аз съм предубеден :twisted: а и темата е за субективен фактор така че всеки си е прав за негоси 8) А ако се отклоним малко от темата Кондотиери 5 серия са изключителни кораби, във всяко отношение.

Comment

Odzava написа
                Hmmmm. Мда. Худ наистина не е красавец )) ама я кажи в САЩ как е? То там има ли нещо като за свят? Е въпрос на вкус все пак, ама много са претоварени всичките им кораби.
                Еми че аз за тях нищо хубаво не съм казал, аз тените линкори нито като конструкция нито като изглед ги харесвам, виж тежките им крайцери биват, и дори за разлика от джапанските са НЕдотоварени
                BTW:нарочно не включих самолетоносачи, 'щото на тях какво може да им е хубавото? освен за тях да броим вместо най-хубав най-грозем?? Примерно Берн е доста грозно творение.

Comment

Говоря като изглед. Иначе кой е НЕдотоварен? "Индианаполис" ли? Или някой от "Орлеаните" Много даже са товарени. А за тия кутии самолетоносачите не си струва да се говори. Може да се включат и есминците, ама прислугата да стои в кухнята. Иначе за Ямато съм донякъде съгласен, макар че моят любимец е "Нагато".
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Ооо от есминците определено трайбъл ми се нравят, а ако включим и лидерите мое фаворит е Ташкент. Много збалансиран външен вид, стремителен, симетричен, абе италианска школа. Под недотоварен имах предвид че са под лимита от 10 000 т.

Comment

Не са чак толкова под лимита
                      "Ташкент" си е красавец, но не може да се сравнява с японските си опоненти. Там най-много ми харесва "Шимикадзе"

Неизвестен руски адмирал

Comment

Ти си пристастен на мене лично на японските леки корабио не ми харесва формата и размерите на надстойката, много ръбата, малка и не където трябва (от естетическа гледна точка).

Comment

Много харесвам Шарнхорст /след модернизацията/, но и Худ не пада по долу - много е симетричен с тези две димови тръби и тези две двойки кули.Айова несъмнено е красавец, но отстъпва, макар, че е доста стремителен.Ямато по-скоро излъчва заплаха.
                          Ако трябва да ги характеризирам с по едно прилагателно ще ги определя така:
                          Бисмарк - класическият
                          Худ - красавецът
                          Шарнхорст - стремителния
                          Ямато - масивния
                          Айова - бързоходния
                          Саут Дакота - късия
                          Литорио - елегантния
                          Ришельо - асиметричния
                          П.В.

Comment

От крайцерите много ми харесва Гарибалди като лек или Кливлънд
                            От тежките ми харесва "Хипер", Могами
                            П.В.

Comment

колкото и еретично да звучи, американския клас Айова ми се струва доста красив

може би защото от малък това най-много ми се вписва в идеята за "линкор"

albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                              X