Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повреди на Бисмарк в последния бой

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Повреди на Бисмарк в последния бой

Нека да обсъдим повредите на Бисмарк в последния бой колко снаряда го улучват, къде, дали е пробита горната и броневата палуба, дали носовите кули са извадени с един снаряд, дали наистина два снаряда на Родни пробиват пояса и скоса, тъй като има доклади за две експлозии в котелното от 8000 и 2700 ярда, с колко снаряда кулите от гл. калибър са извадени вън от строя и т.н
    П.В.

ето и двата линка

Мерси за напомнянето
    П.В.

Comment

аз тъкмо гледах Sink the Bismarck и после прочетох какво е променено (то ми беше горе-долу ясно де) и имам въпроси:

Принц Ойген защо оставя Бисмарк сам

Защо немските зенитчици не свалят нито един Swordfish (четох някакво мнение че не били могли да преценят правилно скоростта на тия биплани)

историята с предадената радиограма нещо я бяха пропуснали

въобще не дадоха Бисмарк да ползва радара си, а доколкото си спомням той е имал

защо поддържат курса след като вече им е повредено управлението; какъв е смисълът да се плава право към англичаните? защо не опитаха да се завъртят посредством само лявата или дясната група винтове / винт (не знам точно колко има) - не е ли възможно по този начин, макар и грубо, да се управлява кораба в такава критична ситуация?

а ъъ защо в тоя финален бой, който беше почти равностоен (2 линкора срещу един уж по-мощен), англичаните просто разстреляха Бисмарк без последния да направи нищо.

хареса ми накрая как бяха представили капитана на KGV, чист професионалист който въобще не се трогна Бисмарк като се преобръщаше, просто каза "хайде да се прибираме" но пък Лутйенс беше направен някакъв зъл нацист и не знам дали това е адекватно, още повече че ако беше такъв днес нямаше да има такъв немски клас есминци.

П.С. - извинете за детските въпроси
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Принц Ойген е отделен, тъй като е здрав и Лютиенс преценява, че условие, че едното перо е заклинено под 12 градусов ъгъл трябва да противодействаш с другото - цетралното е за икономичен ход.Малко преди последния бой в морето има буря и единствения изход е да удържаш кораба с нос срещу вълните - т.е. да се движиш срещу британската ескадра.
        Един голям не е равен на два по-малки.Първо те не са толковова малки водоизместването на Родни е 37 000, на КГ V - 38 500, Бисмарк - 41 700 тона. Бордовият залп на Родни е 8361 кг, на КГV 7220 кг, на Бисмарк - 6400 кг.Той е с най висока скорострелност 3 изстрела срещу два на КГVи 1.5 на Родни и най-дебел борд 320+110 срещу 348 на Родни под наклон и 348-374 на КГV
        Още в началото на боя са извадени от строя приборите за управление на огъня - в 8.57 от тогава огъня му е реално неефективен.Освен това не забравяй, че екипажът му е от три дена на постовете и не е мигнал.Това също се отразява на боеспособността му може да продължи сам рейдерските действия в Атлантика.От друга страна той би бил допълнителна ПВО батарея.Немските зенитни оръдия - 105мм, 37мм и 20мм нямат радиолокационни взриматели като американските 127мм и са доста по-неефектвни от тях.При радиолокационните не е необходимо директно попадение в целта, а просто снаряда да се пръсне около самолета и околките да го надупчат.Освен това бипланите са бавни 84 възла с торпеден товар, докато жироскопите на оръдията са предвидени да засичат скоростни сачолети със скорост от 100 до 400 възла.Бисмарк е тривинтов и при заклинен рул маневрите се извършват с другия рул
        П.В.

Comment

Вашингтонска конференция

мерси, само дето в поста ти нещо се е объркала последователността на изреченията
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

да, има такова нещо, защото ми изтече времето и копирах :cry: .Освен това да добавя духът на поражението се е прокраднал на "Бисмарк" - обречеността, че никой няма да им помогне
            П.В.

Comment

Working...
            X