Броненосецът Канопус, служещ като блокшив ги обстрелва и пробива димохода на Гнайзенау.Иначе линейните крайцери са щели да вдигнат пара след около час.Немците са вдели триноги мачти из залива и са се уплашили.Иначе дистанцията от която е стрелял Канопус едва ли е била голяма, пък и той е бил неподвижен
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слаби ли са британските линейни крайцери от ПСВ?
Collapse
X
-
това е така, но когато видиш триногите мачти на английските ЛКР ще осъзнаеш, че и да бягаш пак ще те хванат.Или трябва да потопиш напрек на тесния фарватер /а дали е бил и толкова тесн/ някой лек крайцер/ и да ги запушиш там или наистина да влезеш в Порт Стенли и да ги разстрелваш в упор ако трябваП.В.
Comment
-
Да но това е по-скоро акт на отчаяние, иначе и аз се сещам, Кинг Гого протаранва един Трайбъ, е това е навигационн авария ама Кралят изглежда яко на снимките, има и тарани на подводници, даже много. Но само При лиса това е било точ1но според модерните тоигаватактики и корабите са били специално конструирани, в Боят в Жълто море Ретвизан също се опитва.
Comment
-
Изложих официалната версия, иначе и на мен ми се вижда съмнителна. Но страшно много се отклонихме от темата. Според мен линейните крайцери през ПСВ са били много по-нужни от линкорите, вярно кайзеровите рейдъри доста бързо са разчистени нос линейни крайцери не би имало абсолщтно никаква опасност от тяхна страна, докато задачите на линкорите е можело да бъдат възложени и на леки сили, с флота за открито море са можели да се справят и с мини и подводници, а предвид липсата на такива екстри като радари и есминците са били много опасни.
Comment
Comment