Съобщение

Collapse
No announcement yet.

нека поговорим за броненосните крайцери

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

нека поговорим за броненосните крайцери

Кои са вашите любими броненосни крайцери?
    Няма да изреждам нито един, тъй като списъкът е дълъг, само ще ги разделим на две:
    крайцери за бой в линия с бронесци с потежко въоръжение и броня
    крайцери за защита на търговското корабоплаване от рейдери
    Ако говорим за първите много ми харесва типа Асама и Якумо с 4х203мм 14х152мм 178мм пояс и 21 възла скорост
    Вторият - Гуд Хоуп
    П.В.

Добре, нека изброя няколко крайцера:
    Асама
    Нишин
    Баян
    Россия
    Громобой
    Креси
    Гуд Хоуп
    Кент
    Единбург
    Блек Принс
    Минотавър
    Карнарвон
    Орландо
    Бруклин
    Питсбърг
    Тенеси
    Ню Йорк
    Дюпои де Лом
    Потьо
    Жана д'Арк
    Колбер
    Жюл Мишле
    Виктор Юго
    Санкт Георг
    П.В.

Comment

Броненосните крайцери които са от групата на т.нар унищожители на рейдери, защитници на търговското корабоплаване, рейдери и тежки скаути:
      Асама - 178мм борд, 4х203мм и 14 152мм
      Баян
      Россия
      Громобой
      Креси
      Гуд Хоуп
      Кент
      Карнарвон
      Орландо
      Бруклин
      Ню Йорк
      Дюпои де Лом
      Потьо
      Жана д'Арк
      Колбер
      Броненосните крайцери, които са с по-малка далечина на плаване, но с по-тежко брониране са:
      Нишин, Касуга, Рюрик2, Питсбърг, Тенеси, Единбург
      Блек Принс
      Минотавър, Шарнхорст, Блюхер, Санкт Георг, Жюл Мишле
      Виктор Юго, Едгар кине, Валдек Русо
      П.В.

Comment

Абе Пламене, нали вече го обсъждахме този проблем-не можеш да сравняваш кораби с различно тактическо назначение. Рейдерите по определение са по-слаби от ловците на рейдери. При първите водеща е далечината на плаване, а при вторите въоръжението и защитата, наред с далечината на плаване, която сама по себе си не е определяща заради мрежата от бази на страната, защитаваща морската си търговия (чети Англия).
        А последния кораб, който си сложил-Санкт Георг. Ми той е ни риба, ни рак. Броненосен крайцер за брегова отбрана. С кого да го сравним?
        Я по-добре ги раздели в 3 групи:
        Ловци на рейдери-английските и евентуално японските
        Рейдери-руски, френски и немски (ами тях защо си ги забравил?)
        Други-Италиански, австрийски и американски.
        ТАка според мен по-има смисъл.
        Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

Добре, съгласен съм, но тук ти ги делиш според държави.Франция не използва рейдери, САЩ ловци на рейдери и големи броненосни крайцери.А испанските?
          П.В.

Comment

Ами именно държавите строят корабите си съобразно доктрините си. Руснаците, французите и немците строят броненосните си крайцери именно като рейдери. Англичаните и японците пък смятат да ги ловят. САЩ строи защото другите строят, но до 1918 г. нямат в предвид конкретен противник. Италия и Австро-унгария строят каквото има противника, за да се потапят взаимно в Адриатика. Сега за Испанската Марина е интересно, че те държат абсолютния рекорд по дългострой и на практика корабите им са морално остарели когато влизат в строя. Така че не мисля че си заслужават разглеждането и сравняването с корабите на другите държави за същия период.
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

ход 1

Испанските Инфанта Мария Тереза не са лоши - те са на практика британски Орландо.На мен най-много ми допадат британските японските, немските, но всъщност първите немски какви рейдери могат да бъдат - Роон , Йорк, Фюрст Бисмарк, Принца с малка далечина на плаване и без бази...От Шарнхорст и Гнайзенау се мисли за истински рейдери.То пък точно тогава се минава на линейни крайцери.Някои руски като Баян, който реално е френски проект не е лош.Британските са доста добри, ако им противопоставиш вражески броненосци или броненосни крайцери, а не дредноути.
              П.В.

Comment

Working...
              X