Съобщение

Collapse
No announcement yet.

САЩ изпращат първия от четирите разрушителя към ПРО в Испания

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    САЩ изпращат първия от четирите разрушителя към ПРО в Испания

    САЩ разполагат разрушител до Испания с цел увеличаване на противоракетния щит на НАТО в Европа, отбелязват Interfax, RT, National Journal, Press TV.

    Вашингтон обяви, че ходът цели евентуално предотвратяване на ракетна атака от Иран, докато Русия го разглежда като заплаха за националната сигурност.

    USS Donald Cook ще акостира в Рота, Испания, като част от 3 фаза от по етапния Адаптивен подход за създаване на противоракетна отбрана в Европа. Три други разрушителя от клас „Арли Бърк" ще бъдат разположени в района през следващите 2 години, обявиха в прессъобщение от Пентагона.

    Останалите три кораба са USS Ross, USS Porter и USS Carney. Всички кораби ще бъдат оборудвани със системи „Иджис" и прихващачи Standard Missile 3 Block 1B, които ще могат да поразяват балистични ракети с малък и среден обсег на действие.

    Американският ВМФ смята да изпрати 1 239 военнослужещи в Рота като част от плана. Планът ще струва 92 милиона долара и други 100 милиона долара годишно за поддържане на корабите в Испания.

    В същото време директорът на департамента на руското външно министерство по въпросите на сигурността и разоръжаването Михаил Улянов предупреди, че ако САЩ продължават развитието на противоракетната система в Европа, то Русия може да бъде принудена да се оттегли от Договора за намаляване на стратегическите оръжия (START).

    „Притеснени сме, че САЩ продължават да изграждат противоракетните си способности без да вземат под внимание интересите и притесненията на Русия. Такава политика може да подкопае стратегическата стабилност и да доведе до ситуация, при която Русия ще бъде принудена да упражни правото си на оттегляне от START", каза Улянов за Интерфакс.

    sauce: http://news.ibox.bg/news/id_986143828
    War, war never changes..

    #2
    Всичко е само претекст. Испанците здраво са се наточили да си върнат Гибралтар от англичаните и САЩ сигурно изпращат есминците за подкрепление.

    Comment

    Working...
    X