Кухулин написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Кухулин написа Виж мнениеДобре, обясни каква е ситуацията с курса евро-рубла.
Comment
-
Да не говорим, че сега руснаците остават с кинтата
Договорът с Иран е прекратен, щото С-300 попада по разни санкции, но на по-късен етап. Там им върнаха аванса, а първите произведени дивизиони заминаха в Азербайджан.
ПП Знаеш ли вица за евреина с Ферарито в Манхатън?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеСтига бе, човек: Поръчваш стока, даваш 100 лв аванс, не получаваш поръчаната стока, след 1 месец ти връщат 100-те лв; да, не си се набутал поне, но някой е ползвал твоите 100 лв в продължение на един месец, дал си безлихвен заем.
Dinain написа Виж мнениеИ каква е разликата със случая с мистралите? Или в този случай излиза, че руснаците са "платили като попове, за да не се компроментират в дупката"?
Dinain написа Виж мнениеПП Знаеш ли вица за евреина с Ферарито в Манхатън?
Comment
-
Това в кръга на шегата, много ясно че французите трябва да препродадат вече построените кораби, за да не ги изписват в разход Вярвам, че ще се оправят, такива неща се случват далеч не за пръв път.
Иначе има и странични неща. Руснаците получиха някакво ноухау а и французите им покриха разходите по изработване на въоръжението на корабите. За това парите за 1.1 млрд.
От друга страна не е ясно какви пари са потрошени за създаването на Ми-52К. Защото ако не построят десантни кораби, този вертолет какво ще го правят?Last edited by Amazon; 07-08-2015, 01:46.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Super_Hornet написа Виж мнениеАко си ги дал без лихва, тогава си прав. Интересното е друго - дал си 100 лв., за да купиш 50 единици валута Х, щото в такава се продава стоката. Да, ама след месец ти връщат парите, щото няма стока, обаче тези 50 валутни единици се обменят за 135 лв., примерно. На загуба ли си?
Имаш 10 евро. Пъхаш ги в банката. След една година вадиш 11 евро.
Без значение какъв е курса спрямо другите валути в началото и в края на периода, втория вариант е за предпочитане.
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеоще малко ще изкараш, че руснаците дори някаква кирия са имали от цялата работа
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеИмаш 10 евро. Пъхаш ги в чекмеджето. След една година ги вадиш - пак са си 10 евро.
Имаш 10 евро. Пъхаш ги в банката. След една година вадиш 11 евро.
Без значение какъв е курса спрямо другите валути в началото и в края на периода, втория вариант е за предпочитане.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеМоже би китайците. Всичко вътре е по руски стандарт и изисквания. Ако и електрическите табла са руски и табелките са на руски...
Иначе има и странични неща. Руснаците получиха някакво ноухау а и французите им покриха разходите по изработване на въоръжението на корабите. За това парите за 1.1 млрд.
От друга страна не е ясно какви пари са потрошени за създаването на Ми-52К. Защото ако не построят десантни кораби, този вертолет какво ще го правят?
Comment
-
Amazon написа Виж мнениефранцузите им покриха разходите по изработване на въоръжението на корабите.
Comment
-
Един евреин влиза в манхатънска банка.
- Добър ден, аз съм едикойси, трябва ми заем от $10,000 за пътуване до Израел. Отивам на гости на роднини за 2 седмици.
- Добре, ГПР е 8%, но ни трябва и залог.
- Ето ви ключовете от моето Ферари, отпред е.
Мениджърът, удивен че получава толкова скъп залог за толкова малък кредит, праща стажанта да вкара Ферарито в подземния паркинг на банката.
След 2 седмици евреинът се връща и плаща надлежно $10,030. Служителят му връща ключовете и пита любопитно:
- Не разбирам, имате толкова скъпа кола, а вземате заем за пътуване в чужбина...?
- А, не ми е притрябвал вашия заем, но къде другаде ще намеря в Манхатън паркинг за 2 седмици само за $30?!"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Цялото руско оборудване се демонтира от корабите, това влиза в цената, платена от французите.
Иначе, случката няма нищо общо със заем или държане на пари в банка срещу лихва. Мисля, че е близко до акъла - най-малкото защото парите са дадени срещу реално свършена работа и изготвен продукт с реална стойност. После - върнати, плюс някои разходи. И ако във външен план са дали милиард, а са си върнали милиард и 160 милиона (почти без компенсация), то във вътрешен са дали 46 милиарда рубли, а получават сега над 80 милиарда рубли. Това, при не повече от 20-30% обезценяване на рублата на вътрешния пазар. При влагане на тези пари в поръчки към вътрешни предприятия, държвата си е на чиста печалба.
Comment
-
ValBo написа Виж мнениеУаууу,
Почувствах се пак млад и на комсомолско събрание...
Comment
Comment