На мен ми е интересно как всяка мярка с цел реформа при тях трае година-две. Разформироваха танковите и мотострелковите дивизии при Сердюков, Шойгу взе да ги възстановява. Преподчиниха изтребителната авиация на флота и тя мина към ВВС, сега този иска минимум по един ИАП на флот. Прехвърлиха флотските Ту-22М2/М3 във ВВС, сигурно след месец-два адмиралът ще се сети, че на ВМС им трябва и далечна ракетоносна авиация. Преподчиниха отделните десантно-щурмови бригади към военните окръзи от СВ на ВДВ. Сега се чудя колко време ще мине, преди СВ да си ги изградят наново под друго наименование - "високомобилни бригади", "мобилни бригади за бързо реагиране", "отделни десантни бригади в постоянна готовност" или нещо от този род.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Кухулин написа Виж мнениеЕдно забавно четиво от днес: интервю с адмирал Владимир Комоедов - председателя на парламентарния комитет по отбраната.
Каким быть нашему флоту
Заслужава си четенето от първата до последната буква
Тоя наистина е цифроман, но всичко това няма шанс да се построи.
Comment
-
Duque de Caixas написа Виж мнениеНа мен ми е интересно как всяка мярка с цел реформа при тях трае година-две.
gollum написа Виж мнениеЕ, все пак, в негово оправдание може да се каже, че това бе в отговор на въпрос от журналиста - макар и неясно, - "какво е нужно във военно време". А там, както знаете, колкото повече, толкова по-добре.
Comment
-
На мен ми се струва, че инфраструктурата за всичкото това желязо (бази, училища, корабостроителници и т.н.) ще излезе колкото самото желязo, ако не и повече. Иначе грубо по цени 5/2/1/0.5/0.3/0.05 за надводните и 1.5/1/0.5 за подводниците май излиза към 300 милиарда долара. Съвсем на око де, не съм ги смятал. А там самолети, батальони, става дебело
Comment
-
«Петр Великий» и китайский фрегат «Ян Чен» провели совместные маневры
Китайчугите се радват, янките реват
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеКитайчугите се радват, янките реват
Ръцете отпред. Очевидно, че той цивилни.
"Тельняшка" (китайска) не е брутална. Като на тениска.
...в ходе учений также будут отработаны полеты корабельных вертолетов, причем российский вертолет произведет посадку на палубу китайского корабля, а китайский — на палубу российского крейсера...
Comment
-
Китайчугите се радват, янките реватThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment