Има усилена конструкция, увеличена площ на крилете и кой знае какво още. Не стига, че е два тона и половина по-тежък от А-варианта, само още половин тон оръдие му липсва.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ф-35 - икономически провал?
Collapse
X
-
Кухулин написа Виж мнениеИ да умре някой заради липса на оръдие, ще е изключение. Иначе филма е готин, да.
А ако оръдието ти се вижда чак толкова ценно и не те устройва контейнер, кажи какво да махнем, за да го монтираме вътрешно. Хубаво е да махнем нещо, което ти се вижда по-малоценно. Давай предложения
Comment
-
После ще е късно и пострадалите няма да са ония дето са взели това решение. Защо трябва някой да умира по изключение?
F-35A, F-35B and F-35C Joint Strike Fighters flying together
A nice photo lets you compare the shape and size of the three variants of the F-35 Lightining II multi-role aircraft flying together for the first time.
From right to left, F-35A CTOL (Conventional Take Off Landing), F-35B STOVL (Short Take Off Vertical Landing), F-35C Carrier Variant, and F-35A CTOL.
Image credit: Lockheed MartinС уважение контрол_alt.
Comment
-
miau написа Виж мнениеАми да са го мислили когато е трябвало. После ще е късно и пострадалите няма да са ония дето са взели това решение. Защо трябва някой да умира по изключение?
За умирането, на война хората умират. Дали е по-полезно да има вградено оръдие, отколкото половин тон опционален товар - очаквах от теб аргументация. Включително и в брой жертви можем да го сметнем, ако желаеш
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАми те са го мислили и са го измислили. На теб не ти харесва - окей, демокрация е, свобода на словото
За умирането, на война хората умират. Дали е по-полезно да има вградено оръдие, отколкото половин тон опционален товар - очаквах от теб аргументация. Включително и в брой жертви можем да го сметнем, ако желаеш
Защото и тук ситуацията е подобна - самолета е толкова модерен и толкова сме сигурни, че ще му създадем необходимите условия за изпълнение на мисията, че... Явно САЩ пак се готвят за война с някоя страна, с възможностите на Ирак и Либия.
А онази снимка на kontrol_alt - във форума има една статия по въпроса за Ф-22 и евентуалната му среща с китайски Су-27 някъде около Япония/Тайван. Обсъждане е, намери я и я прочети. На картинки всички е лесно и бъдещето е розово, ама в реалния живот...
Comment
-
miau написа Виж мнениеХубаво си пишем и си смятаме. Така са смятали и разни умни глави преди 50-тина години - защо ни е оръдие на борда, след като боевете ще се решават с ракети за ДВБ. Защо ни е маневреност, след като боевете ще се решават с ракети за ДВБ, в най-лошия случай - за БВБ. После дошла Виетнамската война и... хоп, изненада.
Comment
-
ИМХО причината да липсва оръдие особено на В варианта най-вероятно в крайна сметка е нещо банално ала "ако сложим оръдие ставаме твърде тежки за да влезем в параметрите за излитане с товар".
Иначе примерно Асад и МиГ-29 ползва с оръдие срещу бунтовници, имаше едно култово клипче как някой снимаше как МиГ-ът го разстрелва. Не че не е рисковано и в 90% от случаите ненужно, но все пак наличието на оръдие е някакво предимство в БВБ и в крайна нужда на пехотата. Отделно поне аз смятам, че когато и двете страни имат стелт много по-често ще се стига до БВБ и стрелба от упор. Появяват се и доста системи ала "нека светим с лазер по ИЧ глава на ракетата" които ако станат особено ефективни могат да са проблем за БВБ ракетите (дори и да значи понижаване на успеваемостта им с 20-30% пак е много ако имаш само 2/4 от тези ракети). Снарядите на оръдието от своя страна много не се впечатляват от такива неща.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
А онази снимка на kontrol_alt - във форума има една статия по въпроса за Ф-22 и евентуалната му среща с китайски Су-27 някъде около Япония/Тайван. Обсъждане е, намери я и я прочети. На картинки всички е лесно и бъдещето е розово, ама в реалния живот...С уважение контрол_alt.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТоя е от групата на Карло Коп - хубави хора, ама да не стане дума за F-35. Изперкват
За някакъв хипотетичен дуел на МиГ-21 и F-35 просто виж каква тяговъоръженост и АОА имат самолетите. И с голи оръдия да ги пуснеш един срещу друг, годинките са си годинки.
Факт е, че си правят бъзик с недомислицата Ф-35. За да се получи истински нов самолет на американците им трябват още поне 3 революционни изобретения с които те за тяхно съжаление не разполагат.
Двигателите са си мощни но само това не стига!
Искам да ми покажете маневрен бой (разбира се може и учебен) на Ф-35, за да се докаже, че ще се държи добре. Руснаците го разбраха и си признават, ама еднотрилионната бюджетна дупка не иска да признае, че това не става за реален боен изстребител за завоюване на въздушното пространство.
Някъде из форума се подметна, че САЩ с тези самолети се готвят за война с противник от типа ... Либия и Ирак, където нито Ф-22, нито Ф-35 успяха да направят боен дебют.
През 1982г. Короната воюва с вертикално излитащи Хериъри с технически изостанал противник, който само с 4 модерни за времето си самолета попиля флотилията й.
Не ми се мисли, ако на "Шкембенцето" му се наложи да воюва в маневрен въздушен бой с армади от Су-та или модернизирани Мигове...
Още нещичко по икономическата тема -
Турецкие власти после годовой задержки решили закупать американские многоцелевые истребители пятого поколения F-35 Lightning II производства Lockheed Martin. Анкара решила приобрести 100 самолетов общей стоимостью 16 миллиардов долларов. Первые два F-35 поступят на вооружение ВВС страны в 2018 году.Last edited by RIZAR; 17-05-2014, 21:29.
Comment
-
RIZAR написа Виж мнениеИскам да ми покажете маневрен бой (разбира се може и учебен) на Ф-35, за да се докаже, че ще се държи добре.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеПоявяват се и доста системи ала "нека светим с лазер по ИЧ глава на ракетата" които ако станат особено ефективни могат да са проблем за БВБ ракетите
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеТоест, според теб проектантите на F-35 са пропуснали да се информират за тази изненада и хоп - взели, че повторили грешката? Но ние, без да смятаме, откриваме чутовната сила на аналогията и ги съдим по нея
Някой знае ли колко тежи ГШ-301 на Миг-29/Су-27 заедно с амунициите и всичко останало?
Comment
-
контрол_alt написа Виж мнениеМоля да се аргументираш какво точно искаш да кажеш? Не е коректно да ме препращаш да търся информация, която да доказва твои твърдения.
И изниква въпроса - какво прави пилот, чиито самолет няма оръдие?
Comment
-
miau написа Виж мнениеИнтересно ми е ако направят някакво запитване до редовите пилоти, които ще ползват Ф-35 колко процента от тях ще искат оръдие и колко няма да го искат.
За мисиите, които задължително изискват оръдие, има контейнери. Ако в тези мисии и максималния стелт е задължителен, има F-35A и F-22. Има си машини за всичко.
Comment
Comment