Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дисковите ЛА на Третия райх

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Дисковите ЛА на Третия райх

    За т.нар. Диск на Белонце, както и за тези на други конструктори не открих нищо във форума, дори и в този раздел. Никой не вярва в тези разработки, или никой не се интересува от тях ?
    Сигурно трябваше да пусна тази тема във "Военна Авиация"? Аз не мога да я преместя, а няма смисъл да я пускам 2 пъти. А дали някой ще намери за уместно и смислено да разсъждава писмено за дисковите ЛА, като алтернативен път за развитие на авиацията след ВСВ,кой знае...Има достатъчно свидетелства, че се е работило сериозно в тази насока.
    Last edited by Alfex; 17-07-2009, 14:19.

    #2
    А аз бих рискувал да предположа, че сред читателите на този форум, които имат желание за писане, няма такива, на които им се пише по тази тема.
    Last edited by gollum; 17-07-2009, 14:21.

    Comment


      #3
      Даже няма такива, на които да им се чете
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

      Comment


        #4
        Май в раздела за алтернативната история и е мястото на темата.

        Comment


          #5
          Kramer написа Виж мнение
          Май в раздела за алтернативната история и е мястото на темата.
          Надали. Ако имаше нещо забавно или интересно - да. Но така ... по-скоро си мисля, че мястото й би било в някакви форуми, които се занимават с конспиративни теории и фантасмагории или нещо от сорта.
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

          Comment


            #6
            Е като е толкова безмислено защо и след войната доста време се работи в тази насока?
            Ще дам само един общоизвестен пример: Avrocar VZ-9 AV:
            http://en.wikipedia.org/wiki/Avro_Avrocar, спонсорирана от американската армия.
            А какво друго са засекретили военните...историята с контраадмирал Ричард Бърд; бума на съобщения за НЛО в САЩ след края на войната... и тн. Не мисля че е чак толкова абсурдна идеята за нещо истинско в дисковите ЛА

            Comment


              #7
              Добре, каква е твоята лична теория по въпроса?

              Comment


                #8
                # Maximum speed (estimated): 300 mph (480 km/h)
                # Maximum speed (actual): 35 mph (56 km/h)
                # Maximum range (estimated): 995 mi (1,601 km)
                # Maximum range (actual): 79 mi (127 km)
                # Ceiling (estimated): 10,000 ft (3,000 m)
                # Ceiling (actual): 3 ft (0.91 m)
                Много готино

                Comment


                  #9
                  Концепции
                  "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

                  Comment


                    #10
                    Кухулин написа Виж мнение
                    Много готино
                    А колко време им е трябвало на Нортроп да стигнат от Ho229 до B2? И то при положение че създаването на такъв бомбардировач е било приоритет, за разлика от "летящия джип", каквато е концепцията на американците за Авро-то, във време предполагащо евентуална тотална атомна война?За която са необходими атомни подводници, межуконтинентални ракети, бомбардировачи с голям обсег, авионосни групи и тн. Все пак по същото време са хвърлени огромни средства за създаване на атомен бомбардировач и от двете страни на Желязната завеса, което сега звучи като шега.
                    Просто смятах че има място за разсъждаване в посока дискови ЛА, преглед на немските разработки, колкото останали общодостъпни материали има по въпроса де, последващи разработки с доброзорната помощ на заловени немски учени и прочие. Все пак Курт Танк е достатъчно сериозно име в самолетотроенето /а дори не е нацист, съответно лансиран в райха/ за да се мисли че е работил върху "байки". За неговия проект Fw 500 "Kugelblitz" има достатъчно останали свидетелства. А освен него в тази насока са работили и Richard Miethe, работил след войната в канадската Авро, Rudolf Schriever, Andreas Epp , като концепциите им са доста ралични, като се почне от двигателите, и се завърши с предназначението на апарата.
                    Първоначалната реакция беше достатъчно груба, за да се откажа, но засега няма

                    Comment


                      #11
                      Това е най-достъпното, като се напише "диск на белонце" излиза този немного добър превод от руски. Но все пак благодаря за отговора

                      Comment


                        #12
                        Alfex написа Виж мнение
                        А колко време им е трябвало на Нортроп да стигнат от Ho229 до B2?
                        Само това изречение показва точно колко смисъл има да продължава тази тема.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                        Comment


                          #13
                          Alfex написа
                          А какво друго са засекретили военните...
                          Главното, което са засекретили, са неуспехите им и преразхода на държавни средства за глупости.
                          НЛО-манията е сродна с конспиративните теории. Срещите с извънземни и други идиотизми са от същия дол дренки.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

                          Comment


                            #14
                            Крамер написа
                            Май в раздела за алтернативната история и е мястото на темата.
                            Не, не й е там мястото и не случайно я преместих тук (не и просто за да прехвърля проблема към Пилота ). Като създател на раздела за алтернативна история си мисля, че мога да се изказвам относно предназначението му. Той е замислен като място за исторически алтернативни хипотези, т.е. такива, при които реперните събития (основно събитие и негови следствия) са исторически по своя характер, а не технически или технологични. На последните се съмнявам дали мястото им (с редки изключения) въобще е някъде в този форум, но ако все пак трябва да се намери някъде, то ще е в специализираните технологични раздели, т.е. в авиационния в този случай.

                            Собствено по темата: очевидно е, че тези разработки са безперспективни дори сега, а какво остава дасе обсъжда влиянието им спрямо тогавашното технологично ниво. Т.е. накратко: подобно на много такива проекти тези само са помагали дасе пилеят и без друго оскъдните стратегически ресурси. Същото важи и за опитите на братята Хортен, както и за ред други разработки.
                            Влияние върху хода на военните действия могат да окажат само такива разработки, които позволяват едновременно масово използване и които са пратични и ефективни. Германия през ВСВ (далеч не само тя, разбира се, това важи за всички основни играчи в една или друга степен) въвежда множество различни новаторски или просто безперспективни военни технологии, но поради малките им количества или слаба ефективност (присъщи на всяка твърде новаторска технология) те не оказват никакво осезаемо въздействие върху хода на войната. Няма и как да е иначе. Не случайно основните оръжия на бойното поле са подобрения (без какватои да е радикалност) на същите тези въоръжения, с които се започва войната.

                            Въпросът ми към Alfex е простичък: как виждаш ролята на тази технология във ВСВ? Какво ще е военното й приложения, с какво толкова ще окаже виляние върху събитията, дори и да предположим, че биха ги произвеждали масово? Ако не можеш да отговориш на този въпрос, то какво те кара да мислиш, че тези идеи са имали някакво практическо приложение? Защото ако имаха, то със сигурност щяха да бъдат разработени и дасе превърнат в достатъчно масово оръжие след края на войната, но това не става и не случайно.
                            А колкото до САЩ - там (както и в СССР, а и вдруги държави) след войната има какви ли не идеи и се разработват всякакви шантави неща, много от които също се оказват без реална практическа стойност (към джипа-летяща чиния мога веднага да добавя въздушния кон (но и там идеята се реализира под много по-практичната форма на вертолет), да речем ).

                            Comment


                              #15
                              Gollum, подхождаш твърде рационално. За мен поне е очевидно, че повечето чели за "дисковите летателни апарати на Третия райх" (подмножество на "неизвестните/скритите/засекретените технологии на Третия райх") си представят нещо тип "летяща чиния". То има неясен (поне за повечето хора) движител и енергиен източник, но за сметка на това динамични и маневрени характеристики като от електронна игра. Дори не и компютърна, те са по-реалистични Докато ти се опитваш да обясниш защо конвенционалните самолети с подобна аеродинамична схема или апаратите с такава форма, изпълнени по достъпната за съответното време технология (не само от времето на ВСВ, дори и съвременните, каквито действително има), не вършат работа. При което следва възражение "ама те германците са имали технология, изпреварила времето си със сто години, затова техните апарати са работили", на което дори и да има отговор, не си заслужават усилията да се дава.

                              Та ако някой покаже истински летателни апарати - може и прототипи - с обяснение какво се е предполагало да постигнат и какво са постигнали, как са разработвани, защо разработката им е прекратена, ще ми е много интересно да прочета. За другото не смятам да си губя времето. Не че някой ще се трогне особено от моите заявления

                              Comment

                              Working...
                              X