Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Авиошоу - Летище Пловдив, 12 април 2009 г.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Авиошоу - Летище Пловдив, 12 април 2009 г.

    За всички, които искат да се докоснат до малко истинска авиация:

    ПРОГРАМА
    за провеждане на авиационен празник на ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ, по повод
    12-ти април – Ден на Авиацията и Космонавтиката


    1. Откриване
    В 10:30 ч. ще започнат изпълнения на представителния оркестър към ВВС. Те ще бъдат последвани от приветствено слово на дикторите към всички посетители, по случай празника. Началото на въздушните демонстрации ще бъде дадено с полет на хеликоптер Ми-17, развяващ българският флаг.

    2. Въздушни демонстрации
    Начален час: Въздухоплавателни средства/ вид демонстрации:
    11:30 Хеликоптери от 24-та авиобаза Крумово: Bell 206, Ми-24, Ми-17, AS 532AL Cougar – въздушно разузнаване, атаки от въздуха, въздушен десант, авиомедицинска евакуация
    11:40 МиГ-21 от 3-та авиобаза Граф Игнатиево – висш пилотаж
    11:50 МиГ-29 от 3-та авиобаза Граф Игнатиево – висш пилотаж

    12:05 Тройка самолети, лек тип, от учебен център РАТАН, Долна баня – Pipistrel Sinus, Tecnam P2002 и Tecknam P92JF – полет в група
    12:15 MS 885 Moran Super Rallye – вираж, осморка на височина 30-50 м., пикиране
    12:35 Pitts S-2B – въздушна акробатика, фигури от сложния и висш пилотаж
    13:00 Радиоуправляеми и кордови модели – паралелни демонстрации на Българската федерация по авиомоделизъм и Клуб “Млад Орел”
    15:00 Край на въздушните демонстрации

    3. Наземна експозиция
    През цялото време, на перона на летище Пловдив, посетителите имат възможността да разглеждат следните въздухоплавателни средства, за всяко от които ще може да се получи информация от пилотите им и/или технически лица:
    Изтребители МиГ-21 и МиГ-29, хеликоптери Ми-17, Ми-24 – с въоръжение, Bell, AS 532AL Cougar, самолет за карго полети Ан-12, леки и ултралеки самолети Cessna 150, Cessna 172RG, ЕV97 /Evector Sportstar/, М235, както и ДАР-1 реплика на автентичния български самолет от авиационния музей в Крумово /самолетът е българско производство от 30-те години на миналия век/.
    На земята ще могат да бъдат разгледани и участниците във въздушните демонстрации Pipistrel Sinus, обявен от NASA за най-добър мотоглайдер в света за 2009, Tecnam P2002, Tecknam P92JF, MS 885 Moran Super Rallye и атрактивния Рitts S-2B.

    4. Събития
    За да е по-приятен празникът за всички, по време на демонстрациите, ще има и организиран конкурс на открито за детска рисунка на авиационна тематика, изложба в зала Пристигащи на експонати от авиационния музей, модели, мултимедийна презентация, атрактивни снимки от съвременната гражданска и военна авиация, щандове на авиационни издателства, както и разбира се два обекта за храни и напитки.

    5. Авиомузей
    В деня на празника музеят на авиацията ще е отворен и със свободен вход за всички посетители.

    6. Гости
    Освен официалните гости, по покана на домакините от Летище Пловдив на празника ще присъстват ветерани от гражданската и военната авиация в региона, както и малките гости от общо 4-те дома за деца, лишени от родителски грижи в Пловдив и Асеновград.

    7. Транспорт
    Осигурени са безплатни автобуси от гр. Пловдив с начален час на тръгване 10:00 ч. по две линии: 1) Ц.гара-Ст.гара-Военна болница-ВСИ-Мебелна къща-Летище Пловдив и 2) х-л Марица-Тунела-Тримонциум-Мебелна къща-Летище Пловдив. Обратните курсове на автобусите ще бъдат с часове 14:00, 14:30 и 15:00 ч.
    При ползване услугите на БДЖ трябва да се използва влакът по линията Пловдив-Асеновград-Пловдив. За летище Пловдив се ползва спирка Маврудово по тази линия. Удобен влак за началото на събитието е Пловдив-Асеновград в 09:30 ч. Следващият след него е в 11:30 ч. За обратните курсове на всеки кръгъл час след 12:00 ч. пътуват влакове по маршрута Асеновград-Пловдив.
    Организацията по паркирането на посетителите с лични МПС ще се контролира от 3 екипа на КАТ. Препоръчва се на всички, които ще пътуват с лични МПС да пристигнат своевременно, за да избегнат задръстванията с оглед на очакваните голям интерес и висока посещаемост на авиационния празник.
    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

    #2
    Определено имаше какво да се види. Организаторите вкараха малко реализъм с пожара по време на демонстрацията по спасяване на бедстващ пилот. Интересно беше да се наблюдава престрелката между десантчиците въоръжени с АК и халостни патрони и две пожарни стрелящи със струи вода.

    Comment

    Working...
    X