Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПРО на Русия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

ПРО на Русия

виталий написа Виж мнение
    http://www.abkhaziya.org/server-arti...8c27a0611.html
    По поводу ПРО в Европе.
    ПРО в Европе плохо для России тем, что оно конечно не сможет остановить все ядерные ракеты России если Россия первая ударит по НАТО.
    Но ПРО может остановить ракеты которые уцелеют после первого удара НАТО. Т.е. с введением ПРО в Европе Америка получит возможность безнаказано уничтожить города России. Т.е и меня лично.
    ПРО в Европе это не оборонительная система а оружие устрашения, агрессии. К тому-же боеголовки в ракетах ПРО почти 100% будут ядерные.
    Следователно

ПРО в России это не оборонительная система а оружие устрашения, агрессии.

Last edited by Пилот; 25-09-2008, 03:17.
    СТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ

И още на антиракетите ви нямам снимка на компютъра затова не ги показвам

Comment

Римско I написал

Следователно

ПРО в России это не оборонительная система а оружие устрашения, агрессии.
      - Это шутка?
      "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Пилот написа Виж мнение
        Стига, това си е чиста провокация срещу виталий
        Просто не разбирам защо при Руска действаща ПРО той твърди че са един вид жертва (не че глобално не са във ролята на цел на САЩ със оглед контрола на горива и влиянието в това отношение съм на страната на Русия)

Колкото до снимковото ми извлияние и като цяло да поясня
        Тъй като при темите се получава нещо като разговор понякога се излиза от темата та чак се приминава на друга Да давам ли примери
        Мненията ми засягаха твърдението на руския учасник че САЩ развръща ПРО което и дава възможност да нанесе първи удар (ВРЯН както и евентуално със бомби) и да отрази последващ слаб удар със останалите ракетни сили на врага и че това поставяло Русия във неравностойно положение
        Тъй като Русия разполага със действаща ПРО и то преди САЩ то явно и тя може да нанесе удар по същия начин от което следва че не е невинна жертва при промяна на статуквото а е във ролята на догонван

Comment

Щом толкова ти се говори за ПРО, ето едно разяснение вкратце на поне техническите неща по въпроса.
          1. СССР и САЩ подписват договор през 70-те години, с който се забранява разработката на мобилни системи за ПРО. И двете страни се задължават да имат само по 1 стационарен комплекс пазещ 1 цел и имащ до 100 ракети-прехващачи (което е много малко с оглед на факта, че една МБР може да носи примерно 10-14 разделящи се глави и ако прехватът е атмосферен всяка глава ще се цели отделно). Целта на договора е да се избегне още една оръжейна надпревара.

САЩ разгръщат една система около поле с МБР като ползват прехващачите ракетите "Спринт" и "Спартан" за ендоатмосферен и екзоатмосферен прехват. Ползва се специална бойна част, тоест атомна бойна глава, за унищожаване на идващите МБР. Системата е направена, но скоро след въвеждането в експлоатация е спряна.

СССР разгръщат системата А-35 еволюирала до А-135 около Москва. Отново ползват ендоатмосферен и акзоатмосферни прехващачи, с обсег съответно от около 70 и 130 км. Ползват отново ядрени бойни глави на тях. Обзорен радар е Дон-2, самата система е вързана и към останалата структура за ранно предупреждение. През 1994 или някъде там екзоатмосферните (далекобойни) прехващачи са свалени от въоръжение и остават към 50 ендоатмосферни прехващачи, които са с махнати ядрени бойни глави и сложени конвенционални.

А ето и новата система на САЩ:
          1. За разлика от предишните, тази е наистина многослойна и разсредоточена (САЩ излизат от договора за ПРО някъде около 2000 май), включвайки прехващачи за начална (boost) фаза на полета на МБР, прехващачи в космоса (тоест средата) (прехващач GBI, такива ще се базират в Полша и Аляска), и прехващачи в крайният етап на полета (там даже имат три вида системи - KIE, THAAD, PAC-3). Досегашните системи имат само последната възможност.
          2. Новата система е наистина разпръсната, тоест има мобилни, стационарни и морски елементи, тоест може да покрие огромна територия.
          3. Поради напредъка на технологиите не ползват ядрени заряди, а конвенционални или директно попадение, като по този начин могат да изстрелят колкото си искат ракети без да ги е грижа за последствията.
          4. Цялата система е интегрира и много добре координирана, прехващачите имат огромен обсег.

С оглед горните 4 точки се създава възможност за глобална система за ПРО, с елементи пръснати навсякъде по маршрута на полет на ракетата. Така шансовете за успешен прехват преди разделяне на бойната глава на ракетата нарастват многократно.

С оглед разликите в системите помисли защо руснаците недоволстват от американската
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа Виж мнение
            С оглед разликите в системите помисли защо руснаците недоволстват от американската
            Ммм да САЩ явно са заменили ударен със защитен елемент

Изтеглане на ядрените си оръжия Пършинги ,бомби и т.н.(е не съм запознат във каква степен но не са във мащаба от "Студената война") от европа
            И изграждат защитен обръч

Това идва да подскаже чe Русия вероятно ще се принуди да възстанови Спецназ във мащабите от "СВ" но този път голяма част от целите ще са различни

Comment

Спецназ при една 20 минутна война няма да помогне, трябват нови ракети със средства за преодоляване на ПРО, руснаците се занимават точно с това...
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Пилот написа Виж мнение
                Спецназ при една 20 минутна война няма да помогне, трябват нови ракети със средства за преодоляване на ПРО, руснаците се занимават точно с това...
                Те по принцип работят по сигнал който пък трябва да е във следствие на информация доставяна от разузнавачите(и информаторите) на военното им разузнаване внедрени във съответните вражески структури
                Преди да стане конфликт военното разузнаване ще е наясно че ситуацията е рискова а и по съпътстващи действия като цяло на вражеските отбран. сили и системи може да се определи във какво състояние на готовност са и за какви действия така че да се подготвят силите на спецназ и да "пристигнат" по местата си за действие
                Ако вече е много напечено Спецназ може за 20-30 секунди да минира складове и силузи освен това са се подготвяли и да унищожават ракети при излитане със големокалибрени снайпери
                Това е за наземните елементи

За космеческите елементи на американската ПРО "има" внедрени агенти
                атаки на стратегически бази от системата за управление(лично аз съм скиптичен че ще им е лесно) (НАТО има както е известно около 200 стратегически обекта)а освен това руснаците имат добри компютърни специалисти а където има НАТО-вски компютри винаги могат да се появят Руски вируси а и средства за РЕБ(аз лично наричам РЕБ радио електронна борба ЕРВ електронно разузнавани и война Звучи ми по добре но да не се отклонявам) И да не забравяме че за обектите във космоса има сравнително евтини варианти за тяхното унищожение
                а и по скъпи такива и че русия е разработвала разработва и ще продължава да разработва пилотируеми апарати за полети и бойни станции

Comment

Римско I написа Виж мнение
                  Ако вече е много напечено Спецназ може за 20-30 секунди да минира складове и силузи освен това са се подготвяли и да унищожават ракети при излитане със големокалибрени снайпери
                  Това е за наземните елементи
                  И като как си го представяш това нещо? Само скритото подхождане даже и към неподгатвен за отбрана обект отнема мнооооооого повече време, а тук все пак гаварим за военна база. Има време за проучване на обекта, наблюдение на моментната ситуация, съсредоточаване на силите и т.н. След подхода е необходимо да се елиминира външната охрана при тово много тихо за да не се активират силите за бързо реагиране и останалите отбранителни системи на базата. После следва и т.н. и т.н.....
                  Римско I написа Виж мнение
                  (НАТО има както е известно около 200 стратегически обекта)а освен това руснаците имат добри компютърни специалисти а където има НАТО-вски компютри винаги могат да се появят Руски вируси а и средства за РЕБ(аз лично наричам РЕБ радио електронна борба ЕРВ електронно разузнавани и война Звучи ми по добре но да не се отклонявам)
                  Не вярвай чак толкова на киното! Ако помислиш малко ще се сетиш, че компютрите на стратегическите обекти са в затворена мрежа и нямат пряка връзка с нета и за да се вкара вирес ще е необходимо първо да се проникне в такъв обект и да се получи достъп до терминал и май станаха много и-та.

Comment

Пропуснал си фазата на разполагането по горе можеш да прочетеш
                    "така че да се подготвят силите на спецназ и да "пристигнат" по местата си за действие "

И като как си го представяш това нещо?---Като направено от руснаци

Само скритото подхождане даже и към неподгатвен за отбрана обект отнема мнооооооого повече време, а тук все пак гаварим за военна база.---_може да не са разположени точно във бази както пършингите зоните на ядрените силози примерно са нещо подобно
                    Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

http://img219.imageshack.us/my.php?image=111vl9.jpg)
                    но и така да е Спецназ не стои далеч от военните бази

Има време за проучване на обекта, наблюдение на моментната ситуация, съсредоточаване на силите и т.н. След подхода е необходимо да се елиминира външната охрана при тово много тихо за да не се активират силите за бързо реагиране и останалите отбранителни системи на базата.--- Трябва да имаш във предвид че военното разузнаване още във мирно време установява достатъчно факти за интересуващите ги бази чрез агенти и Спецназ за специално разузнаване
                    Така че се подготвят добре за провеждането на подобни действия а при самото нападение Ударния Спецназ действа вече във поиск т.е. по предварително разузнати обекти и по предварително подготвен план със специфичните за тях средства и снаряжение Охраната на периметъра се елиминира безшумно разбира се но пак трябва може да се действа бързо тъй като при охраната на тези обекти има постоянна връзка му началника на охраната във периметъра и постовите(т.е. първи как са нещата втори как са нещата и ако някой не отговори значи нещо не е наред а не примерно постовите да си чумерят по два часа по постовете без координация) Е тук могат да се намесят технически средства Ефира се прихваща гласовете лесно се пресъздават чрез прости устройтва и за началника всичко е наред (е за това по големите бази се пеленговат от специални мобилни пунктове така че ако сигнал дойде от по далеч от собствените позиции това веднага ще се регистрира )Ако има неочаквани изненади като кодирана свръзка и на най ниско тактическо ниво се връщаме към бързите действия след свалянето на наряда

После следва и т.н. и т.н..... ---После следва сигнал за действие Напред и след проникването със прикритие следват 20-30 секунди всичко свършва
                    При вариант камикадзе и по малко
                    Last edited by Римско I; 26-09-2008, 02:30.

Comment

Не вярвай чак толкова на киното! ---Не вярвам на киното а и от компютри и мрежи разбирам над средното ниво

Ако помислиш малко ще се сетиш, че компютрите на стратегическите обекти са в затворена мрежа и нямат пряка връзка с нета --- И без да мисля знам че е така (макар и в началото да не е било точно така)
                      Да не навлизаме във подробности за възможните мрежови атаки но все пак да споменем че тези бази за да управляват армии спътници и т.н. разчитат на жични(оптични) и безжични комуникации като всички такива свързани със военни компютърни мрежи могат да се превърнат във врати (т.е. военната разведка не чака на интернет (който не е единствената глобална мрежа ако сте останали със такова впечатление това за информация) а търси ,отчита, изгражда възстановка на системата за комуникации и достъп което става основа на реализиране на евентуално проникване )т.е. да се използват за проникване или да се реализира "звено в средата" примерно руски технически елемент да дава команди на американски такъв все едно че е американска база
                      Но това е отделен въпрос който дори нямах предвид
                      Това което имах предвид е че внедрени агенти със достъп до вражеските бази и компютри като нищо могат да вкарат такъв особено при по свободен хардуерен достъп което ще им позволи да избегнат аутентификационните и оторизационните ограничения на основната операционна система и мрежовия мониторинг Брей че сложно стана Е всъшносто обяснявам прости неща но звучат неразбираемо

и за да се вкара вирус ще е необходимо първо да се проникне в такъв обект и да се получи достъп до терминал и май станаха много и-та ---
                      Е па точно за това говорих последно (всъшност терминала ще даде ограничени възможности откъм клиент-сървърния аспект на реализация и достъп до нормална работна станция или сървърна машина би дал по големи възможности тъй като първия вариант ще даде достъп до софтуерно реализиране на горепосочения аспект със повече програмна "бизнеслогика" т.е. нода ще се явява по дебел клиент и комбинативните възможности са по добри а втория директно си дава големи възможности за действие )

Comment

Римско I, моля те малко по-сериозно. Има далеч по-ефикасни и нефантасмагорични неща които могат да се ползват срещу чужда система.

Агентурното разузнаване ако е толкова навътре ще е предостатъчно да звънне на телефон и с 10 секунден разговор да нанесе непоправими вреди на една изпреварваща атака - а именно да я направи известна на противника. Няма смисъл от вируси.
                        „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Пилот написа Виж мнение
                          Агентурното разузнаване ако е толкова навътре ще е предостатъчно да звънне на телефон и с 10 секунден разговор да нанесе непоправими вреди на една изпреварваща атака - а именно да я направи известна на противника. Няма смисъл от вируси.
                          И като знаят това как им помага да предотвратят удара
                          Да речем че повярват на агента (работата със агенти крие много условности)

Нанасят първи ядрен удар После нали ще ги обвиняват (ако останат живи хора)че те са започнали Това ще е отбранителното действие със най лош имидж във историятаВсе пак ако ситуацията е крайна

За такова кратко време не могат да евакуират почни никой във скривалищата а значи много умират
                          Освен това енергиината система на Русия ако се разбие през зимата
                          направо ще има мор за оцелелите Системата им от скривалища едва ли се поддържа на ниво(то и нашта)Да не говорим за чудесната хаотична организация със която оцелелите власти ще помагат на оцелелите граждани

Comment

Или просто ще разсредоточат мобилните комплекси Топол-М, ще гледат внимателно радарите и спътниците за космически контрол, ще изкарат подводницте от пристанищата, ще приготвят самолетите за излитане... И ще направят вражеския удар невъзможен.

Хайде малко по-сериозно или просто спри да пишеш. Помисли преди това.
                            „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Пилот написа Виж мнение
                              Или просто ще разсредоточат мобилните комплекси Топол-М, ще гледат внимателно радарите и спътниците за космически контрол, ще изкарат подводницте от пристанищата, ще приготвят самолетите за излитане... И ще направят вражеския удар невъзможен.

Хайде малко по-сериозно или просто спри да пишеш. Помисли преди това.
                              Или президента на сащ ще отвори куфарчето и след 15 минути Русия няма да има какво да наблюдава и развръща

За нещата които спомена няма време при ВРЯН (ПРО е постоянно дежурна и напълно автоматизирана така че постоянно си гледат радарите и спътниците но до колко ще е ефективана на практика)
                              Ако има продължително напрежене нещата за които спомена така или иначе ще станат и ще е трудно да се мисли за нападение

Но ако удара е внезапен Русия ще разчита за отговор само на дежурния си подводен флот,неоткритите мобилни комплекси някоя оцеляла силузна ракета
                              (принципно на 4000 силуза се падат по 200 ракети така че при недостатъчни данни във кои силузи са трудно могат да се унищожат)
                              както и на ракети скрити във подземни бази който във последствие да се изкарат за употреба (то това е и част от причините САЩ да разработят проникващи ядрени глави създаващи земетресения)

Comment

Working...
                              X