Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турckи BBC

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Турckи BBC

since 1453
    from İstanbul

Доста показни снимки но турските самолети губят 85 % от dogfights с гръцките самолети.

Comment

Красиви снимки . Предполагам, че са на някакви специални "показни" ескадрили (поне първата и втората)?

Доста показни снимки но турските самолети губят 85 % от dogfights с гръцките самолети.
      Може ли малко повече информация по въпроса? Интересно ми е да прочета за такива показни/учебни въздушни сражения.

Comment

Голъм, известно е, че преди години Турция и Гърция едва на стигнаха до война зарди някакви островчета е Егейско море. Оттогава насам гръцки и турски самолети постоянно патрулират над тези спорни острови, даже имаше един случай когато в dogfight(близък въздушен бой) гръцки ф-16 свали турски ф - 16, а даже един път един гръцки самолет и един турски се блъснаха, при което турският пилот е успял да катапултира, но гръцкият загина. Изобщо тези dogfights са често срещано явление.

Постарай се с правописа, ползвай запетайки
        Пилот
        Last edited by Пилот; 12-08-2008, 19:56.

Comment

За сблъсъка съм чувал,но за сваления самолет чувам за пръв път.Ако може да дадеш източника от където си го прочел.

Comment

He знaм зa cтaтиcтkиaтa za dogfighter c Гъpциte нo cъm cигурeн чe ca пo oпитни oт Гъpциte във akции oпeрaции,дokaзaха го ckoрo c нoщнитe oпeрaции cрeщу тeрoриcти в ceвeрeн Ирak и във Kosovo
            since 1453
            from İstanbul

Comment

Източник интернет поне в 5 - 6 сайта го пише даже в youtobe има клипчета http://ru.youtube.com/watch?v=caINCQ...eature=related гърците се бият в гърдите с това че са свалили един турски самолет.Не знам откъде си убеден но статистиката е ясна гърците печелят 85 % от така наречените близки въздушни боеве , а в северен Ирак турските нанасяха бомбардировки ,а въздушния нещо съвсем друго.

Comment

A eтo kak Tuрците kak kaзвat eивaх язъъъk зa един гърцkи самолет,koиto пaдa oт пaниka cлeд mушka oт турски самолет,cлeд kоeoтo зaгивa

since 1453
                from İstanbul

Comment

Темата е ВВС на Турция, не боеве между Турция и Гърция. За това поне на мен би ми било интересно да видя какъв е пълният състав на ВВС като видове самолети, бройка и организация

Ако може писането в темата да се подобри, тоест да се ползва изцяло кирилица и да не се изпускат запетаи и главни букви.

Пилот
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

ъъъ още нещо може ли и аз да помоля - какви са последните известни модернизации във ВВС на турция?
                    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

В "Криле" има интересни данни за Турските ВВС,ако някой има интерес може да понапиша нещо.

Comment

Доколкото си спомням от ученето в казармата, следните турски авиобази бяха с функция война с нас: Ескишехир, Мюртед, Бандърма, Балъкесир. Всичките в азиатската част - в Европа нямат такива: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=3...921875&t=h&z=8 /Мюртед не се вижда/.

Всяка с по 4 ескадрили /май едната беше с 5, ама не съм сигурен/ F-16, F4E-Fantom ... ама това е ситуацията преди 18 години, ся не знам

Comment

Като темата е за Турските ВВС, то разчистването не би ли трябвало да се започне от пост #2, който е съвсем по темата и както се вижда е подкрепен със солидни данни (в няколко сайта пише, даже в youtube има клипче и въобще статистиката е ясна) дума да няма. Нали така?
                          Колкото до последните модернизации, от доста време имаха една програма за привеждането на техните фантоми до израелския стандарт Kurnaz. Не помня до къде е стигнала. Освен това си кютат и техните F-5ци с някакви модернизации.
                          Но последното и най-интересно развитие е хeликоптерната сделка, която се точеше сума ти години. Първо Суперкобрата AH-1Z спечели конкурса, после отмениха сделката, нов конкурс всички очакваха или пак суперкобрата или апачито и изведнъж Берлускони много ловко се разбра с Ердоган при едно посещение.
                          Турците успяха да се договорят със американците по повод износа на технологии и да получат лиценз за двигателите на хеликоптера, което беше най-голямата пречка пред това сами да произвеждат машините. Като изчистиха и това препятствие се оказаха с програма за един модерен, адекватен, съвременен щурмови хеликоптер, който определено ще превъзхожда оргиналната 'мангуста'.
                          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Гаспода,турските ВВС в момента са всичко това което бихме искали да бъдат нашите (за съжаление!).До 1997г. можехме дoнякъде да им се противопоставим.
                            Основен боен самолет F-16 (добър или лош), но като знаете сглобен в Турция и овладян (масово млади майори и капитани с по 2000 часа във въздуха-нещо което и в най- добрите ни години не сме го имали).
                            Оновен транспортен самолет С-130Херкулес, но и по-добрия му "събрат" С-160Трансал. (смехотворния ни "състезател от категория муха-Спартан" няма да го коментираме)
                            Основен транспортен хеликоптер-МИ-17! Отписан у нас, но по- евтин и по-добър за планински терени (любимец на пилотите от ЦРУ мисиите в
                            Афганистан).
                            Мощно финансираната (в момента имат отделени $3мда за купуване най-
                            вероятно на "Typhoon") и умело водена политика ги прави един сериозен
                            противник от световна величина.
                            Last edited by haji_D; 13-08-2008, 23:42.

Comment

miralayyunus написа Виж мнение
                              He знaм зa cтaтиcтkиaтa za dogfighter c Гъpциte нo cъm cигурeн чe ca пo oпитни oт Гъpциte във akции oпeрaции,дokaзaха го ckoрo c нoщнитe oпeрaции cрeщу тeрoриcти в ceвeрeн Ирak и във Kosovo
                              Факти приятелю, факти трябват, според мен нито на турците трябва да се вярва нито на гърците, когато стане дума за свалени самолети и едните и другите лъжат (с изключение на потвърдените данни )

А пък да си го погледним да биеш кюрдите в северен ирак или сърбите в косово е все едно вкъщи да се опитвам с ловната пушка да стрялям по комари. Така че това в никакъв случай не е критерий за опитност на турските летци.

Comment

Working...
                              X