номер 5
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПАК-ФА
Collapse
X
-
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
На последната снимка много добре се забелязват знаците за ЕМ-лъчение - на носа, естествено. Но следващите будят бая дискусии насам-натам - на предния ръб на подвижната част на предкрилото (на руски ПЧН - подвижная часть наплыва), на предкрилките, на опашния конус (не е точно конус, де). Гадаят дали това значи, че на всички тези места са разположени антенни части на БРЛС. Поне за предкрилките това е очевидно, май.
Comment
-
кало написа Виж мнениеНа последната снимка много добре се забелязват знаците за ЕМ-лъчение - на носа, естествено. Но следващите будят бая дискусии насам-натам - на предния ръб на подвижната част на предкрилото (на руски ПЧН - подвижная часть наплыва), на предкрилките, на опашния конус (не е точно конус, де). Гадаят дали това значи, че на всички тези места са разположени антенни части на БРЛС. Поне за предкрилките това е очевидно, май.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Мне. Навсякъде е знакът за ЕМ-излъчване - http://www.knaapo.ru/rus/popup-100x1...5_01_hires.jpg
хиксовете са друга работа.
Comment
-
Пуснах го и в друг форум това:
Интересна подробност, която, поне аз, не бях забелязал. Това на снимката не е ОЛС с капак, а гърбът на ОЛС, който в полет се завърта със сензорната част напред. Много вероятно е и това, върху страничните прозорци на КС101, да са подвижни, сваляни в полет капаци.
Перед взлетом летательного аппарата, на котором устанавливается ОЛС, с помощью привода 5 производится автоматический разворот обтекателя 2 так, что его входное оптическое окно обращено в сторону, противоположную направлению движения летательного аппарата. При выходе на рабочий режим по команде летчика обтекатель 2 автоматически разворачивается и его входное оптическое окно устанавливается в направлении поиска объекта излучения.
от форума на паралай.
ПП - доколкото прозореца на ОЛС в работно положение е изнесен напред и е подвижен, то и обзорът, в сравнение с предишните варианти, е значително увеличен.
ПП2 - както капакът на "гърба", така и прозорецът на ОЛС са покрити с РПМ, но това е бая елегантно решение от една страна за предпазване на стъклото на ОЛС при полети на СЗ (а очевадно, за разлика от изтребителите поколение 4, ПАК ФА ще прекарва много по-голяма част от времето си в такива полети), плюс някакъв вид степенуване на ниската забележимост (вероятно гърбът дава по-малко отражение от прозореца). Но, ИМХО, високите скорости и по-големият обзор (до 250-70 градуса по азимут) са основните причини за това решение.
Comment
-
кало написа Виж мнениекакто капакът на "гърба", така и прозорецът на ОЛС са покрити с РПМ
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеХахах, кой ги измисля тия глупости
Comment
-
кало написа Виж мнениедетайли
кало написа Виж мнениепо своята същност специалният филм, който се нанася, също е РПМ.
Comment
-
Дълбоко, на професионално ниво, няма как да я проуча. Иначе, по своята същност - ролята, която изпълняват, специалните покрития за стъкло, в различните му разновидности, са именно вид РПМ - тоест те не пропускат, или пропускат едностранно определени ЕМ-лъчения. В посочения пример с Ф-35 има съчетаване на три неща - форма, която няма да връща РЛ-лъча към излъчилото го устройство, спец-материал, който се характеризира с нисък процент на отражение на РЛ-вълни, и специалният филм върху този материал, който по своята същност играе ролята на РПМ.
Доколкото Ф-35 не е правен за полети преимуществено на СЗ, особено - по-високи скорости, както и за продължителни големи претоварвания, това решение е ОК, но значително като цена (май се ползва сапфирено стъкло). Не е ясно как би му се отразил полет на над 2М за повече от минута, но пък и самолетът не е правен за скорости над 1,6М.
Comment
Comment