Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Малко помощ...

Някой би ли ми подсказал, кога в света е бил извършен първият междуконтинентален полет /т. е. между два континента - няма значение какви - Африка-Европа или Америка-Европа или Азия-Европа/ с боен или цивилен самолет /с и без спирка по трасето/. И ако може някой линк за това.
    Благодаря ви предварително.
    sigpic

През 1919 година Английски екипаж- двама души с двумоторен бомбардировач Викерс-Вими прелита от Англия до САЩ.
    Обаче нали ние Българите сме си най-първи във всичко, през 1912 година Симеон Петров с Блерио 11бис, прелита от Европа до Азия разузнава и се връща обратно без да каца в Азия.
    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Парабел, признал съм те отдавна, но сега просто ме разби, мен и цялата ми служба, ще разпространим новината, няма французите да ни се надуват с някакви полети над Ла Манша

Comment

Поздрав, Парабеллум, а можеш ли да ми кажеш имената на английския екипаж и откъде имаш сведение за българина, прелетял до турция и обратно.
        sigpic

Comment

а какво ще кажеш за Ролан Гарос, той прелита между европа и африка
          през 1913
          sigpic

Comment

Hazerfan Ahmet Çelebi - тоя бил прелетял Босфора още през 17 век http://www.galatatower.net/eng/tarih.php?a=1&b=3

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Last roman написа Виж мнение
              Поздрав, Парабеллум, а можеш ли да ми кажеш имената на английския екипаж
              Alcock and Brown

thorn

Comment

Оня Челеби обаче не е летял със самолет и не е кацнал на другия континент.
                sigpic

Comment

Моя англиаски сигурно е по зле и от този на италианските легионери, но тук пише, че кацнал на другия континент
                  He climbed the Galata Tower and launched himself into the wind; he passed over the Bosporus and landed in the slopes of Üsküdar on the Anatolian side.

thorn

Comment

Thorn написа Виж мнение
                    Моя англиаски сигурно е по зле и от този на италианските легионери, но тук пише, че кацнал на другия континент
                    Обаче не е ползвал самолет.
                    sigpic

Comment

Парабеллум, според Уикипедията Симеон Петров така и не стига до Истамбул поради лоша видимост:
                      sigpic

Comment

Last roman написа Виж мнение
                        Някой би ли ми подсказал, кога в света е бил извършен първият междуконтинентален полет ........./с и без спирка по трасето/. И ако може някой линк за това.
                        Благодаря ви предварително.

Две седмици преди полета на британците(който е без междинно кацане) американски екипаж извършва прелитане на атлантическия океан от Ню Йорк до Лисабон, но с кацания на Нюфаундланд и Азорските острови. Полетът е извършен със самолет NC-4 с капитан Albert Cushing Read, и още петима пилоти. Полетът започва на 8 май 1919г. в Ню Йорк, а кацането в Лисабон, Португалия е на 27 май. Чистото летателно време е 26 часа(на Азорските острови се забавят заради наложителни ремонти по самолета). В последствие екипажа лети до Плимут, Англия където кацат на 31 май. Заради това, че им трябват 15 дни да стигнат от Северна Америка до Англия американците не успяват да вземат обявената през 1913 г. от вестник "Дейли Мейл" награда от 10 000 паунда, за този който "направи трансатлантически полет за по-малко от 72(последователни) часа от която и да е точка в САЩ, Канада или Нюфаундланд до също така произволна точка във Великобритания или Ирландия". Въпросната награда е спечелена две седмици по-късно(15 юни 1919) от британците Alcock и Brown.

С уважение,

п.с. ето линк с повече подробности за историята на трансатлантическите полети
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Transat...lantic_flights
                        "Никой народ не е бил победен в собствените си учебници" - Will Durant - американски историк и философ

Comment

Иво, благодаря ти много! А за Ролан Гарос какво ще кажеш?

С Уважение Last roman.
                          Last edited by Last roman; 04-07-2008, 14:17.
                          sigpic

Comment

Working...
                          X