Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Въпрос

Някой може ли да ми обясни с какво V-22 превъзхожда примерно CH-47? Само заради малко по-високата скорост ли е цялата данадания?

thorn

Средновековните църкви в България

Принципно V-22 заменя не CH-47, a Sea Knight. Скоростта е два пъти по-голяма, тавана на полета също, обсегът май е три пъти по-голям. Броят на войниците въре и в двата случая е 25. Естествено, и V-22 е два пъти по-голям, но това си е чиста подробност. Както и цената му - някакви си 70 милиона долара за бройка (Израел иска да купи Ф-35, тоест самолет пето поколение за 80 милиона), цена на програмата - поне 51 милиарда. Съкратено погледнато - нещо въобще не съм му фен на самолета.

Естествено, поради спецификата си може да запълни няколко дупки, например да стане АУАКС с монтиране на подходяща апаратура, за да излита от кораб без катапулт, може и да се ползва за скокове с парашут или пък да се направи на малък гъншип... Но някак всички тези възможности трябва тепърва да се развиват, което означава пари, ужасно много пари, без да говорим за досега изхарчените. По-добре да си ползваха конвенционални хеликоптери за транспорт, а парите можеха да отидат за да се построят още 2-3 самолетоносача или да построят стотина Ф-22.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

С две думи - излишна машина, скъпа, без особени възможности. Даже една гаубица не може да носи.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Машината е с уникални възможности, ама да имам уникалността за тези пари (лично мнение). Но пък е красива

1992 е било много гаден инцидент.
        Last edited by Пилот; 09-06-2008, 00:13. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Working...
        X