Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свалени грузински БЛА над Абхазия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Свалени грузински БЛА над Абхазия

Вчера средства ПВО Абхазии сбили над территорией Очамчирского района республики два Израильских беспилотных самолета-разведчика, которые были засланы на территорию Абхазии с территории Грузии.

Сколько их (самолетов) Израиль предоставил Грузии? 50?
    Это такими темпами ещ лет на 5 хватит
    P.S И эти люди запрещают нам продавать Сирии новое оружие?
    "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

виталий написа
    Вчера средства ПВО Абхазии сбили над территорией Очамчирского района республики два Израильских беспилотных самолета-разведчика, которые были засланы на территорию Абхазии с территории Грузии.

Сколько их (самолетов) Израиль предоставил Грузии? 50?
    Это такими темпами ещ¸ лет на 5 хватит
    P.S И эти люди запрещают нам продавать Сирии новое оружие?
    Мисля че бяха купили към 15 Хермеса... (виж виталий, не е проблем откъде са ги купили, проблем е кой им е финансирал покупката )

Според това което четох БЛА-тата са свалени на височина 7км с някаква ракети (това автоматично изключва всичко преносимо като Игли). Случайно някой да знае какво има на въоръжение в ПВО на Абхазия? Някой стар С-125?
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Продължават значи свирепите схватки с "израелските" пърполетки. Битката за Абхазия е в разгара си. Само една забележка, Виталий - те са безпилотни и невъоръжени, не са толкова страшни. Ако братушките изпадат в такава паника само заради няколко разузнавателни пърполетки, щом Грузия влезе в НАТО и се разположат ракетите ще стане мокро и миризливо :clown:
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain, твои слова "няколко разузнавателни пърполетки" - в пользу бедных.
        Это ты девочкам с Брюселя расказывай . они поверят.

Один разведчик может нанести ущерб более чем 10 штурмовиков. И ты это не хуже меня знаешь. Разведчики вы не в Исландию поставляете...
        С этой точки зрения подходить, так и мы Сирии например поставим С-300 - это же оборонительное оружие, защищает мирные города. Я думаю прыти у ваших летчиков слегка поубавиться если 1000 комплектов переносных зенитных комплексов Дамаск получит. Кому это надо?
        "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Виталий, потресен съм от тълкуването ти на оръжейната търговия... някои медии могат да наричат пърполетките "израелски", но истината е че те са грузински и само Грузия решава какво да прави с тях. Израел не "поставя" разузнавачи, а ги продава - на който ги търси, Исландия явно не търси, може би защото няма медвед на границата си. Апропо, 1000 комплекса С-300 самата Русия има ли?

На мен ми е много смешно Русия да държи сметка за продажба на невъоръжени БЛА от Израел за Грузия, на фона на всичката железария, с която полива от 50 години целия Близък Изток. Ще кажеш че Русия не е СССР, но в това отношение не виждам особена разлика, спадът в оръжейния износ се дължи в липсата на възможности, а не на желание.
          Ако пък се стигне до някакъв оръжеен паритет по схемата Израел-Грузия-Русия-Сирия-Иран, още по-добре. Имам предвид да се изнудят братушките да се откажат от сделки като тази:
          Russia has begun to implement the contract signed by Rosoboronexport with Syria this year for the delivery of five MiG-31E fighter-interceptors. That means that Russia is renewing arms deliveries to the Middle East after a hiatus due to the war in Lebanon. Iran may be the big winner from the deal, since there exists an Iranian-Syrian mutual defense agreement, and Iran is financing Damascus's purchase.

Comment

Стига сте се карали за глупости, това е "Авионовини" все пак, не Израел срещу Русия в оръжейната търговия. Оставете ги на мира, и двете страни си печелят доста от това занимание.

Някой случайно да знае скакво Абхазия е свалила Хермесите? Защото пак ми прилича на несъществуващи руски самолети, Абхазия освен ПЗРК не зная да има нещо друго...
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Засега не се знае дали въобще е било свалено нещо.

Comment

Някой случайно да знае скакво Абхазия е свалила Хермесите?
                Абхазците разполагат с 14 100мм оръдия KS-19М. Разположени са близо до Очамчира, за да противодействат на Грузинските патролни катери.
                Също така има неопределен брой руски Бук-М1, разположени също близо до Очамчира за да пазят руските "миротворци".

Comment

виталий написа
                  Dinain, твои слова "няколко разузнавателни пърполетки" - в пользу бедных.
                  Это ты девочкам с Брюселя расказывай . они поверят.

Один разведчик может нанести ущерб более чем 10 штурмовиков. И ты это не хуже меня знаешь. Разведчики вы не в Исландию поставляете...
                  С этой точки зрения подходить, так и мы Сирии например поставим С-300 - это же оборонительное оружие, защищает мирные города. Я думаю прыти у ваших летчиков слегка поубавиться если 1000 комплектов переносных зенитных комплексов Дамаск получит. Кому это надо?
                  виталий,с этой точки зрения что вьй думаете об ПРО США?
                  В конце концов,это же только оборонительное оружие,которое защищает самым мирным государством.

Comment

Абхазия
                    ЗРК «Стрела-10»; 5 - ЗСУ-23-4 «Шилка»; 12 - 23мм зен. пушек ЗУ-23-2; около 250 ПЗРК «Игла» и «Стрела»;

По поводу ПРО в Европе.
                    Не надо путать оружие которое служить для разборок наших политиков с тем, кторое может уничтожить человечество.
                    ПРО в Европе плохо для России тем, что оно конечно не сможет остановить все ядерные ракеты России если Россия первая ударит по НАТО.
                    Но ПРО может остановить ракеты которые уцелеют после первого удара НАТО. Т.е. с введением ПРО в Европе Америка получит возможность безнаказано уничтожить города России. Т.е и меня лично.
                    ПРО в Европе это не оборонительная система а оружие устрашения, агрессии. К тому-же боеголовки в ракетах ПРО почти 100% будут ядерные.

Comment

ПРО в Европе это не оборонительная система а оружие устрашения, агрессии.
                      Еха! :lol: Айде да приключваме седЕнката, то е ясно че доникъде няма да стигнем...

Comment

виталий,значи можем да стигнем до извода,че едно оръжие е отбранително или нападателно в зависимост от доктрината на държавата,която разполага с него.Доктрината на Сирия спрямо Израел в досегашните войни,отбранителна ли е?
                        И така,след като ,Вие не може да приемете разполагането на чисто отбранителни съоръжения на хиляди километри от границата Ви,поради хипотетични, disadvantages during a preemptive strike.
                        Искате от Израел да приеме разполагането на ПВО комплекси,които могат ефективно да покрият въздушното му пространство,като отбранително оръжие?Откъде накъде?
                        При това положение как може да имате претенции за няколко безпилотни хвърчила?!

Comment

meir написа
                          виталий,значи можем да стигнем до извода,че едно оръжие е отбранително или нападателно в зависимост от доктрината на държавата,която разполага с него.Доктрината на Сирия спрямо Израел в досегашните войни,отбранителна ли е?
                          И така,след като ,Вие не може да приемете разполагането на чисто отбранителни съоръжения на хиляди километри от границата Ви,поради хипотетични, disadvantages during a preemptive strike.
                          Искате от Израел да приеме разполагането на ПВО комплекси,които могат ефективно да покрият въздушното му пространство,като отбранително оръжие?Откъде накъде?
                          При това положение как може да имате претенции за няколко безпилотни хвърчила?!
                          Стига, това си е чиста провокация срещу виталий, остави го на мира. Ако искаш да обсъждаш въпроса кой е по-морален, кой на какво има право и кой какви претенции - направи си тема в общи приказки или в друг форум, а не мажи новините.

Колкото до покриване на чуждо въздушно пространство - в момента Сирия покрива Израел с С-200, последните пък влизат доста навътре с един Пейтриът. Ако искаш да знаеш гръцки и турски комплекси пазят до Благоевград и Бургас, нашите по подобен начин.

А ПРО системата е стратегическо оръжие което в перспектива може да измени баланса на силите, нещо което С-300/Хермес/т.н. никога не може да направят.Да не говорим за хубавия радар който върви в системата за ПРО.
                          „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Working...
                          X