Ето няколко снимки, може на някои да му са интересни:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Снимки от Военноисторическия музей
Collapse
X
-
Днес се разходих до там и разгледах част от новата (за мен де) експозиция. Кой знае защо са сложили звукови ефекти из залите, което според мен не е особено добра идея. Например непрекъснато повтарящ се вой от падаща бомба или "Аааа" от "Урааа" и т.н.
Иначе в самия музей има какво да се разгледа, но по-интересната техника както си седеше преди 4-5 години под открито небе, така си и седи и сега.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написаИначе в самия музей има какво да се разгледа, но по-интересната техника както си седеше преди 4-5 години под открито небе, така си и седи и сега.
Last edited by bigbeer; 02-03-2008, 01:27.
Comment
-
Ходих там преди няколко месеца, експозицията преди входа на музея е впечатляваща, затова си мисля, че показанити от bigbeer снимки са на теази експонати, но те вече са реставрирани и доста различно и много по-добре изглеждащи. В края на парка наистина има цяло гробище от стара техника, която е в такова състояние, че едвали има реставратор в БГ, който да може да и придаде някакъв приличен вид- става въпрос основно за джипове, автобуси и влекачи ит войната и след нея. Но танковете и артилерията са постегнати и изложени на видно място. С огромна насмешка установих, че вътре в Т-IV-ката живее или е живял клошар- имаше одеяла и разни боклуци и различни вещи, свидетелстващи за това. Интересна беше и артилерията от ПСВ, събрана под навес и търпеливо чакаща за сръчна реставраторска намеса, но кога ли ще дойде и няйния ред?GOTT MIT UNS!
Comment
Comment