Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки от Военноисторическия музей

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Снимки от Военноисторическия музей

Ето няколко снимки, може на някои да му са интересни:

още

Comment

Comment

Днес се разходих до там и разгледах част от новата (за мен де) експозиция. Кой знае защо са сложили звукови ефекти из залите, което според мен не е особено добра идея. Например непрекъснато повтарящ се вой от падаща бомба или "Аааа" от "Урааа" и т.н.
        Иначе в самия музей има какво да се разгледа, но по-интересната техника както си седеше преди 4-5 години под открито небе, така си и седи и сега.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
          Иначе в самия музей има какво да се разгледа, но по-интересната техника както си седеше преди 4-5 години под открито небе, така си и седи и сега.
          Има нещо такова май

Last edited by bigbeer; 02-03-2008, 01:27.

Comment

Ходих там преди няколко месеца, експозицията преди входа на музея е впечатляваща, затова си мисля, че показанити от bigbeer снимки са на теази експонати, но те вече са реставрирани и доста различно и много по-добре изглеждащи. В края на парка наистина има цяло гробище от стара техника, която е в такова състояние, че едвали има реставратор в БГ, който да може да и придаде някакъв приличен вид- става въпрос основно за джипове, автобуси и влекачи ит войната и след нея. Но танковете и артилерията са постегнати и изложени на видно място. С огромна насмешка установих, че вътре в Т-IV-ката живее или е живял клошар- имаше одеяла и разни боклуци и различни вещи, свидетелстващи за това. Интересна беше и артилерията от ПСВ, събрана под навес и търпеливо чакаща за сръчна реставраторска намеса, но кога ли ще дойде и няйния ред?
            GOTT MIT UNS!

Comment

:38: Ето едни снимки от колекцията оръдия на НВИМ, преди пролетното измиване от софийския клон на НДрТр.
              А другата снимка е гледната ми точка от време на време! :rock:

:fahr39:
              От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Точно тези оръдия визирах преди, като казах, че се нуждаят от много сериозна реставрация!...или може би са били мръсни и прашни (преди миенето) и затова така лошо са изглеждали
                Пред входа, артилерията изглежда много по-добре поддържана, а пък и е от ВСВ.
                GOTT MIT UNS!

Comment

Working...
                X