на репортажа нямаше радарна карта, а анимация. верно ли никой не е виждал как изглежда картина от РЛС?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Авионовини
Collapse
X
-
интересен факт е и това, че самолетът, въпреки несравнимо по-високата си скорост от подобен БПЛА, като че стои на място - за времето, в което се появява в кадър, като се отчете скоростта на патрулиране на подобен БПЛА (която е под сривната на един изтребител), и евентуалната скорост на захода на изтребителя, то той би трябвало да е изпреварил целта.
Comment
-
кало написахм, баш пък ще обърне камерата към атакуващия самолет... малко евтин фейк с политически уклон е цялата история. ако дронът е разузнавателен, камерата му би трябвало да следи бреговата ивица или нещо подобно, нали? а тя, някак странно, като че знае откъде ще се появи изтребителят - насочва се по хоризонта в задна полусфера, че и проследява полета на самолета и ракетата, като ги държи в центъра. Айде бе!
странен е и полетът на изтребителя - при сравнително малка височина тръгна да атакува отдолу (по принцип такива цели се унищожават отгоре), пък и с доста рязък маньовър, като че БПЛА-то е тръгнало да му бяга... а и двигателите му не димят изобщо, който е виждал 29-ка - знае за какво става дума.
ИМХО - пълен фейк, ама кво да праиш - грузинците си вършат работата, за която им плащат.Last edited by bigbeer; 22-04-2008, 18:51.
Comment
-
А като е пикирал, защо просто не разстреля отгоре дрона, което щеше да е много нормално за атака, ами пропадна долу и атакува отзад?
Защо се хаби скъпа ракета за таква цел и защо тя се пуска на разтояние в което захвата е леко критичен - повечето ракети искат от 500 метра до километър и нещо до целта. Със същия успех можеше да стреля от около 3-4 километра и камерата да не го види изобщо.Сънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
С оръдието няма да се стреля от толкова близо да не би да се разхвърчат парчета и да улучат самият изтребител. Иначе ракетите не са толкова скъпи, а и си имат срок на годност - ако си е зареден с по-стари ракети които така и така трябва скоро да се стрелят - защо пък той да не пуснеш ракета.
Имам малко други въпроси - колко е голям топлинният отпечатък на Хермес 450? Това може да е важно и при определяне на дистанцията за стрелба, и при позицията за стрелба.
По повод възможностите за фалшификация:
1. Все пак има завихряне на следата от ракета когато МиГ-а минава през нея
2. Защо наистина няма готин кафяв пушек след двигателите?
3.Recorded plate of a video recording the area of UAV flying around - Check
Pre-Planed camera movement, and tracking (based on the story board and the initial planning)- Check
A CG model of Mig-29/Su-27 - online any ammount of polygons - Check (if needed to model your own, 2 days max. I would say 4000 polygons since the model wont be getting close to the view)
Animating a model flying towards the camera using dynamic animation tools - Check
Animating a missle with attached dynamic smoke effect - Check
Rendering the plane with Global Illumination lighting solution to match the model with background - Check
Applaying digital dynamic volumetric haze on the frame - Check
Compositing missle with missle smoke on to the plate - Check
Rendering final sequence with post processing filter - Check
Apply simple noise - Check
Software used -
3D Studio Max 10 ($3800)
V Ray 1.8 ($1000)
Adobe Affter Effects + Premier bundle ($2000)
5. Време за полет от изправяне на курса до попадение - 12 сек, тоест около 2 километра дистанция измината от МиГ-а?
6. За колко време се прави захват с Р-73?„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Р-73 е прекалено нова
най вероятно това е Р-60/60М
Разтоянието никак не малко за стрелба с оръдието. Най-често стрелбата през втората световна е била под 50 метра
При удар от ракета, парчетата би следвало да са далеч повече, а и с начална скорост от взрива.
Друго ми интересно - оператора вижда че е изстеляна ракета
времето до удара е около 2 секунди
никаква реакция от негова страна. Поне да беше бутнал инстинктивно джоя. При такова близко разтояние, даже имаше шанс и да срине захвата на ракетатаСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
айде нова-стара новина... китайците копират на едро. Забравете дивидита и американски филми. Копират по големи машини. Руснаците пищят...
J11B - почти полную копию Су-27СМТрол по списък.
Comment
-
Ако някой има импулса за секунда на двигателя на Р-73, масата на ракетата, някаква функция за загуба на масата (едва ли е важно при толкова кратък полет) и приемем скоростта на МиГ-29 за някаква близка до тази на срив може да се опитаме да изчислим от какво разстояние се стреля и да се сравни с минималната дистанция за пуск на Р-73.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Не е Р-73 това
но все пак - за нея са 300 метра минималното разтояние
Р-60м която е вероятната е с 200 метра минимална
но все пак - кой ли пилот би рискувал да стреля на границата, при условие, че може да направи още един заход
а спокойно може да мине с форсаж пред пърполетката и тя с бясна скорост да полети надолу от струятаСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment