Амазон, дори с такъв бюджет по твоята сметка $13-15 млрд. за 10 години ще дойдат прекалено множко Точно заради това "ударение на авиацията" от 2006 г. започна да се говори за "връщане към корените", т.е. ре-балансиране на армията. Но ми се струва че ако се разреши продажбата, ще има и други купувачи освен Израел - Япония, Австралия, може и други. И производствената цена ще падне още. В Уикипедията пък я дават засега като $138 млн., при 183 поръчани машини от USAF (първоначално били 750). Ако падне до $100-$120 млн. на парче, сметките се променят. Но пък колкото повече време важи забраната за износ на Ф-22, толкова по-привлекателен за покупка става Ф-35 - доколкото разбрах ще има близки характеристики, но повече гъвкавост и много по-ниска цена
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Авионовини
Collapse
X
-
Ако Ф-22 "падне" до $100 млн. ще стане най-привлекателният самолет за експорт в момента. Все пак един Рафал струва 100 млн. евро, което го прави значително по-скъп. А колкото за Ф-35, пак казвам, че такъв самолет все още не съществува.
П.П: Сега видях нещо в предишният ти пост. Сигурен ли си за тези "22%-28% от държавния бюджет" за военни разходи? Освен, че ми се вижда прекалено много, от другите цифри излиза, че Израел и България имат еднакъв бюджет, което ми се вижда още по-невероятно.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Ф-35 все още не съществува, ама се разработва
Колкото до държавния бюджет, имам предвид като процент от преките държавните разходи. То е малко сложно и зависи как точно се смята, но военните разходи излизат някъде между 10% и 29% от тях. Иначе БВП-то е около $120 млрд. За 2007 бюджетът е ~$76 млрд."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Пилот написаЗа ракетата прехващач - представлява две степени - първата е двигател на АИМ-120, след това е ракета с течно гориво и глава за самонасочване от АИМ-9Х.
На тази ракета не й и трябва първа космическа - тя прехваща балистични ракети с малък обсег, които не са нито толкова бързи, нито пък летят на високо. Не трябва да се забравя че изтребителя може да стреля от височина 15 км когато балистичната ракета е само на 1-2 км височина.
Като обсег се дава 160 км, но мен малко ме съмнява, освен ако не са сложили новия двигател на амрааама който е в разработка и е ramjet.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
ramjet - не е точно реактивен двигател, идеята му е различна. Няма лопатки които да загребват въздуха, няма и подвижни елементи. Целта е с определена форма на двигателя и над определена скорост просто да се компресира въздуха без турбина.
П.П. - Чудото е по-ефикасно на големи височини, оттам и по-лесно ще гони ракетите.
За АИМ-120 - не гледай че казват 80 километра, при пуск срещу маневрираща цел в неидеални условия се стреля на 30-40 километра максимум, иначе на ракетата й се изчерпва енергията и не може да маневрира и настигне целта.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Благодаря за линка! А иначе за АИМ-120 обкновено я пускаха от 20 километра, в реални условия. Поне в Югославия успешните пускове, бяха на такива дистанции.
Аз по-скоро се чдех нещо по-различно. Ако и удвоят радиуса с новото чудо и запазят скоростта, а от линка излиза, че ще я запазят, как ще уцелват целта? При такова разтояние, инерционната част от полета, ще е в рамките на минута, минута и половина. Предполагам че когато става въпрос за балистична ракета се знае, че тя има предвидима треактория и когато ракетата прихващач мине на активно насочване /незвисимо дали е с РЛС, или ИЧ/, ще намери целта точно там, където я е изпратил радара на самолета носител, след прихвата на целта?This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
http://dnevnik.bg/show/?storyid=456340 нов хиперскоростен самолет?Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
Алжир връща МИГ-29
"...получени 2006-2007 г. Както съобщава в-к "Комерсант", това е първият случай, в който клиент връща закупена руска военна техника.
...
Алжирските власти се оплакват от ниското качество на отделни възли и детайли нав самолетите. Руската страна не е съгласна с тези претенции, още повече, че след закупуването алжирската страна е подписала двукратно акт за приемане и е започнала експлоатацията на самолетите. Експерти в Москва предполагат, че решението е във връзка с по-строгата политика на Франция при Саркози при налагането на френските Рафал.
Въпреки това засега не става дума за пълно прекратяване на договора. ...
който е част от пакетно съглашение за военно-техническо сътрудничество на стойност около 8 млрд US долара. В рамките му Росия е поела задължението да опрости 4,7 млрд дълг на Алжир към СССР. При това намиращите се в Алжир МИГ-ове, доставени през 1990 г. от Украйна и Белорусия, трябва да бъдат върнати.""Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment