Съобщение

Collapse
No announcement yet.

27 юли 1955г.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Разбрах ! В крайна сметка фактите са си факти - имаме израелски самолет - нарушител на въздушното ни пространство, свален от българските изтребители след игнориране на техните команди. Всичко останало е интерпретация на фактите. Изводът, който се налага, че българските пилоти са изпълнили своя дълг.
    Разбира се, стилът на журналиста е доста провокативен ( типично за ВАЦовските издания. Апропо винаги са ме изумявали със своя обратен словоред и уличен, да не кажа гаменски изсказ ) - случаят е представен като поредната евтина сензация от преди 50 години.
    Last edited by HELLCAT; 08-10-2005, 12:23.
    SEMPER AGRESSUS

Comment

Тия вестници стават само за подовете на магазинчетата, когато отвън вали дъжд.

Comment

абе ще се разберем... а за тези които не са съвсем в течение ето директен линк към сканираната от мен статия във в. Труд:

съдете сами
        may the Force be with you

Comment

Тъкмо си мислех за този случай, а ето че имало тема по въпроса.

Инцидента е интересен. За съжаление в повечето случаи мненията са крайно поляризирани между - "Браво на момчетата, опуцаха гадните провокатори!" и "Долно престъпление на комунистическият режим!"
          Истината вероятно е някъде по средата.
          Не, че съм се ровил много въпроса, но колкото и да копна все излизат интересни неща и все повече се обеждавам, че истината едва ли ще излезе някога на яве.
          Забелязал съм обаче, че винаги се пропускат някой фактори около инцидента:
          1. Обстановката в която става свалянето, тоест историята на България от 1944 до 1955 г.
          2. Пропуска се да се обърне по-подробно внимание на българските пилоти - тяхната история преди и след инцидента
          3. Нещата около исраелското Кони (Lockheed Constellation) не са изрядни и това го казвам не за да градя някаква теория на конспирациите

Силно се надявам един ден след много години някой данапише безпристрастна история на инцидента, тъй като трябва да се хвърли светлина върху този момент от нашата история.
          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Working...
          X