Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вертолети

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Hartman написа
    Говорим за приети на въоръжение А от Ка-50 съм почти сигурен, че тези 4 са сериини машини.
    то си е така иам 4 сериини машини

Comment

Страшно голяма серия
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Sir Gray написа
        Страшно голяма серия
        прекалено малка е даже

Comment

Четири машини не са никаква "серия". Не може да се говори за "серийно производство" при четири произведение екземпляра. Смешно е.

Comment

Никой не говори за серия, просто машините са такива каквито биха били и в голяма серия. Тоест са сериини образци.
            С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Е, Пико1 беше написал "серийни машини", предполагам, че просто е пропуснал да уточни, че става въпрос за "серийни образци". С тази корекция нещата са по-ясни.

Comment

В такъв случай в руската практика се казва че машината е "еталон за серия", впрочем съгласно монографията в АиВ имало още 10-тина консервирани в различен етап на производство.

Comment

Искам само да питам кога е създаден първият вертолет в историята?
                  Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Най-първия не знам кога е създаден. Първото серийно производство е започнало през 1943. Машината се е казвала R4 и е била конструирана от Игор Сикорски.
                    Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Съвсем по бегли спомени (нямам време да проверя, но някога имах вкъщи една книжка по въпроса) - първите опити са някъде от 20-те години. Известно време нямат успех заради един проблем, докато осъзнават, че е необходимо второ витло за стабилизация. Първите подобни успешни опити са мисля на Сикорски някъде през 30-те години. Въз основа на експерименталната си машина той създава, вече като проект заедно с военните първите прототипи, от които по-късно излиза серийната машина, спомената от Тъндърчийф.
                      В Германия (а май и не само там) перз войната също се правят опити в това отношение, ако правилно си спомням дори имаше някакви прототипи за флота, но така и не се стига до серийно производство.

Comment

А изобщо вертолети взимат ли участие по време на ВСВ и ако да на кои фронтове и от кои държави?
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Не знам, може да се потърси информация. Със сигурност някъде са се използвали, но имай пердивд, че са били част от тиловото осигуряване най-вече, защото са били само транспортно-евакуационни машини с някакви функции може би и на наблюдателни (но съвсем слаби).

Comment

Shelenberg написа
                            А изобщо вертолети взимат ли участие по време на ВСВ и ако да на кои фронтове и от кои държави?
                            немците в Европа... но главно като транспортно разузнавателни машини, трябва да изровя конкретния материал
                            may the Force be with you

Comment

Han Solo написа
                              немците в Европа... но главно като транспортно разузнавателни машини, трябва да изровя конкретния материал
                              И американците в Пасифика единствено за търсене и спасяване. Развитието на концепциите за ударния вертолет и въздушната кавалерия общо взето започва в годините след ВСВ, бива подпомогнато от Корея и достига до някакво поизбистряне чак във Виетнам
                              Can't talk! Got to Shoot!

Comment

има малко инфо но не е точно това което аз съм чел
                                http://avia.russian.ee/vertigo/flettner_kolibri-r.html а ей в този материал се споменава за неща които знам
                                may the Force be with you

Comment

Working...
                                X