Доколкото знам в първата част на полета изстреляната ракетата лети само по направленето по което е изстреляна от стрелеца с помоща на двуплоскостен стабилизатор а в последната фаза се оринатира по топлинното излъчване от летящата цел а самото поразяване е с осколки.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ракетите "Стингър"
Collapse
X
-
Гост
--
Двуплоскостен стабилизатор ?
Стабилизаторите са 4 броя с отклонение от централната ос на 1.5 градуса - за предаване на въртеливо движение спрямо оста.
След жироскопа са управляемите рули- 4броя , управляеми от автопилота.
На стрелби в които учасвах през 1990 г - резултатите бяха впечетляващи.
Comment
-
FIM-92 ли това? Там не са точно осколки. Ракетата има подготвени поразяващи елементи с формата на кубчета.Aleksander написа Виж мнениеДоколкото знам в първата част на полета изстреляната ракетата лети само по направленето по което е изстреляна от стрелеца с помоща на двуплоскостен стабилизатор а в последната фаза се оринатира по топлинното излъчване от летящата цел а самото поразяване е с осколки.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Гост
Като , чета 18
Като , го чета , това явно са КУБЕТИ.
Друго е мойто момче , като дойде времето , ще ти кажа.
Comment
-
Не претендирам за точност, не съм държал FIM-92 така, че ако имаш какво да кажеш, с радост ще го чуя още сега. Toва за кубчетата ми беше попадало в една руска статия за стингърите в Афганистан.iast написа Виж мнениеКато , го чета , това явно са КУБЕТИ.
Друго е мойто момче , като дойде времето , ще ти кажа.
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Гост
---
Като не предендираш за точност , защо пишеш глупости .
Прочел в списание на руски - научи руски тогава.
Comment
-
Заяждаме ли се що ли? Ако имаш какво да кажеш - кажи го. Вярвам всички с радост ще научат нещо. Ако ли не - по-добре да не занимаваме хората с мойте езикови умения.iast написа Виж мнениеКато не предендираш за точност , защо пишеш глупости .
Прочел в списание на руски - научи руски тогава.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Гост
казах , когато му дойде времето.
много си малък , засега , мойто момче.
Характеристиките на Игла , Игла 1 са по-добри , в сравнение със Стингер.За него да си чувал да се използва последните 13 години. Спрян е от производство. ЗАЩО?
Защото ...
Last edited by messire Woland; 01-03-2009, 17:58.
Comment
-
Приемам, че просто нямаш какво да кажеш, освен може би че главата на ракетата е 3 кг. ОФ с подготвени поразяващи елементи(т.е. да потвърдиш написаното от мене), за формата няма да спорим - може и да не са кубични, просто аз нещо да не съм допрочел.iast написа Виж мнениеказах , когато му дойде времето.
много си малък , засега , мойто момче.
Много ти по здрави. Сега отивам да си поиграйкам на войници, че съм още "мъъъничък"

пп.
Аха. Чувам от разни хора, че се ползва даже и в един нашенски род войска за Point Air Defence на салове, корита, канута и друг плавсъстав или както там му викат "батковците"За него да си чувал да се използва последните 13 годиниКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Гост
Comment
Comment