Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Aвтоматични Авиационни Оръдия - над 40мм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Aвтоматични Авиационни Оръдия - над 40мм

Към авиаторите ,
    Какви автоматични авиациони оръдия е имало с калибър над 40мм до края на ВСВ ( по-точно които тях са смятани за наи-добри ),
    характеристики ,
    начин на деиствие ,
    компактност ,
    сложност на производство ,
    приблизителна стоиност ,
    възможност за смяна на различни видове боеприпаси автоматично ???

..............

Не съм авиатор, но съм попадал на това-онова по въпроса.

Аз знам за поне едно - беше британско 47 мм автоматично авиационно противотанково оръдие. Инфо за него можеш да намериш тук:

Тук:

Можеш да намериш информация за още подобни оръдия (някой са и с калибър под 40 мм).

Що се отнася до възможността за промяна на захранването с боеприпаси докато оръдието се използва, пак на този сайт някъде имаше статия, която засягаше и този проблем - сега не се сещам точно къде беше, но се указваше, че подобни разработки започват чак след края на войната и общо взето е малко вероятно съответните технически проблеми да биха могли да бъдат разрешени по време на самата война.

Comment

Къде се е провела Троянската война?

Също някъде се споменаваше , че немците са имали проект за въоражаване на МЕ-262 с 55мм автом.оръдие за борба с наземни цели което да се закрепва в върха на/д носа му ? .

Както и колко е бил наи-големия калибър дори оръдието да е било експериментално :?:

Comment

Messerschmitt Me-262A-1a/U4, W.nr.170083, V-083

Намерих само снимки след като вече е попаднал в ръцете на амитата, но няма значение, вижда се за какво става въпрос :twisted:
        Прототипите са два. Оръдието е 50 мм - доколкото си спомням, не е за наземни цели, не мисля, че с такъв високоскоростен самолет /от тогавашната епоха/ може да се нацели нещо на земята. По-скоро идеята е нещо от рода на "изстрел - свалена летяща крепост", но май стандартните няколко не толкова големи оръдия вършат по-добра работа.
        На нож!

Comment

От друга страна, има един Месершмит с 50 мм оръдие, предназначен да сее хаос на земята. Me 410A-1/U4л Снабден е със специален телескопичен прицел за атака на земни цели.
          На нож!

Comment

на една от модификациите на Б-25 има 76мм оръдие, по-късно на негова база е разработено оръдието за М-24 Чафи.
            На Ю-88 са изпробвани 50 и 75 мм оръдия но летателните характеристики са се влошавали прекомерно, това са сухопътни противотанкови оръдия с добаван револверен магазин и система за зареждане.

Comment

едно дето го пропуснах:

Comment

ами варианта на Hs-129 със 75мм-во? Нали имаше такъв.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

хм, сигурен ли си че беше с 75мм? 'щото има един със зенитно 37мм, ама не ми се проверява в монографията

Comment

Hs-129 B-3
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                    X