Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снимки на нашите живи ОРЛИ!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Значи снимките не се виждат като се отвори страницата на форума - къде са много искам да ги видя? И искам да те попитам каква е тази ваша игра от която имате снимки абе какво точно представлява?

Иначе аз тука мисля да сложа кратки биографии за българските въздушни асове и информация за самолетите използвани от България през 1935-1945 г. Ако искаш ти можеш да сложиш тук в нашия форум кратки биографии на други летци по-малко известни, както и на механици или каквото предпочетеш всичко ще е добре дошло включително и на досега живите.

Само не разбрах кои точно са летяли на ултра леките самолети - Веселин Тенев и Антон Барев или Бранимир Каменов и Венеций Петрунов?
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Значи Барнимир Каменов и Венеций Петрунов са пилоти-инструктори в Долна Баня(ако не греша) с тях и още един пилот летяха ветераните.Съжалявам за снимките обади ми се по ICQ-то ще видя какво мога да направя по въпроса.Играта е симулатор на самолети от WWII,ние летиме естествено на немски,това е едно страхотно преживяване,ако си от София можеш да ми дойдеш на гости да видиш за какво иде реч.Но ти давам гаранция че ако си фен на авиацията по онова време,видиш ли симулатора ще те грабне от раз.Невероятно реалистичен,най-доброто до момента.А за биографиите ми е много сложно,тъй като аз не съм толкова в час колкото някои от колегите с които летим.За подробна информация и връзка с мен има в началото на темата има моите координати,ще се радвам да се чуем онлайн и да си побъбрим.Поздрави =VNVV=Shmitza!
      =VNVV=Shmitza
      Днес съм вихър и стрела,
      владея царство без предел
      и съм със разперени крила
      и със сърцето на орел.....

Comment

Значи ще гледам скоро да си побъбрим по ICQ-то за снимките или каквото и да е. Значи не съм от София, но ако имам път натам и за по-дълъг период може да се срещнем. Значи в последно време взех да чета много за нашите летци и самолети по време на ВСВ и изведнъж много се запалих по тях направо имам чувството че искам да научавам все повече и повече нови неща за българската авиация по онова време. Но да ти кажа, че не съм спец по авиацията.

Чакай да те питам информативно мога ли примерно ако реша ей така любителски да летя и аз с пилотите инструктори за не повече от 10-15 минутки повече не искам все още никога не съм летял през живота си дори и на пътнически самолет. Ще се съгласят ли и какви условия искат (ако има такива де) и колко пари струва това удоволствие?

Comment

Така нека се похваля вече съм част от клуба Списаревски. Сега като бях в София на 12 септември се срещнах с SHMITZA_BG и още едно момче (Калин) от ВНВВ пихме по една бира и на другия ден с Калин отидох в клуба и вече съм част от него,остана само да си получа членската карта и значката, направих и някой снимки (с техника на Списаревски Иван Атанасов, Веселин Тенев и един наблюдател на Focke Wulf, на който всеки му беше забравил името ) но по нататък ще ги кача. Сега на 20 септември, ако не бъркам датата ще се чества юбилей на Петър Манолев. А на 22 октомври, когато мисля и аз да ходя ще се чества годишнина на Неделчо Бончев на лобното му мястоп село Мирково.

Comment

Shelenberg написа
            Така нека се похваля вече съм част от клуба Списаревски. Сега като бях в София на 12 септември се срещнах с SHMITZA_BG и още едно момче (Калин) от ВНВВ пихме по една бира и на другия ден с Калин отидох в клуба и вече съм част от него,остана само да си получа членската карта и значката, направих и някой снимки (с техника на Списаревски Иван Атанасов, Веселин Тенев и един наблюдател на Focke Wulf, на който всеки му беше забравил името ) но по нататък ще ги кача. Сега на 20 септември, ако не бъркам датата ще се чества юбилей на Петър Манолев. А на 22 октомври, когато мисля и аз да ходя ще се чества годишнина на Неделчо Бончев на лобното му мястоп село Мирково.
            натоварена програма ама да не забравяш и 16 октомври

Comment

Виж на 16 съм пропуснал какво ще има, я кажи

Comment

рождения ден на криле даваите да направим збирка тогава

Comment

piko1 написа
                  рождения ден на криле даваите да направим збирка тогава
                  Що да не направим "збирка" тогава :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :twak:
                  Rolling, turning, diving
                  Rolling, turning, diving, going in again
                  Run, live to fly, fly to live, do or die
                  Run, live to fly, fly to live, Aces high.

Comment

Виж това не го знаех за 16-ти, ама за сбирката вече писах отговора си в съответната тема. Ама и тука ще кажа че ако може да стане на 21 ще е по-добре.

Comment

:nworthy: :nworthy: :nworthy: Малко за събуждане на темата!!!

Ето 2 снимки, едната е на Драгомир Стефанов летец - щукар а другата на Стоян Стоянов от едно старо списание "Летецъ". Качеството им е като за 1944 г, така че моля за извинение.

А от поместените по-горе снимки, при мен излиза само лоста на Неделчо Бончев. Нещо друго. За жалост.
                      Attached Files
                      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Влез във форума на ВНВВ и там ще можеш да видиш всички снимки или направо ето ти сайтовете - http://www.vnvv.com/forum/viewtopic...der=asc&start=0 и http://www.vnvv.com/forum/viewtopic...er=asc&start=15
                        Last edited by Shelenberg; 31-10-2005, 01:39.

Comment

На 22 октомври клуб "Списаревски" чествахме 60 г. от смъртта на Неделчо Бончев в с.Мирково. Транспорта беше безплатен беше осигурен от клуба или по точно от военните от запас които са комунисти, но са свързани с авиацията. След честването кмета на селото ни покани на официален обяд в стола всичко беше поето от общината. Искам само да кажа че кмета на с. Мирково е голям българин дано пак да го преизберат Като седнахме на обяд някой от ветераните като пийнаха 100 г ракия взеха да пеят абе голяма смях падна естествено наблягаше се на стари руски песни, което не се понрави на нас от клуба и бившите царски офицери но всичко приехме с усмивка. Пееха се и български песни разбира се. Иначе пътя на отиване беше голямо преживяване автобуса се развали че щяхме да изтървем честването заради нас закъсня с около 1 час. Някой от нас се придвижеха с автобус който минава покрай селата други ги взехме с един джип абе емоции. Иначе направих снимки, но още не знам кога ще мога да ги сканирам но обещавам да стане най-късно януари 2006 г. ако не успея ще ги пратя на някой от вас да ги сканира.

Обаче сега гледам нещо снимките във форума на ВНВВ от 20 септември от честването на годишнината на Петър Манолев ги няма не знам защо ще питам.

Тук приканвам всеки който много се интерисува от авиация и изобщо нека се запише в клуб "Списаревски". Само като се докоснете до ветераните и чуйте тяхните интересни истории просто ще онемеете.
                          Last edited by Shelenberg; 31-10-2005, 01:55.

Comment

Ето две снимки от честването на Неделчо Бончев на 22 октомври 2005 г. в село Мирково от клуб Д. Списаревски. Младото момче до жената вляво баба Цеца е Калин или с името във форум на ВНВВ - VNVV=Stoyanov и естествено другото младо момче с черния пуловер съм аз до Иван Атанасов и Илия Хаджиилиев. Ще помоля Калин в близко време да качи и останалите снимки които му пратих.
                            Attached Files

Comment

Айде и малко филмчета със любезното съдействие на German,djendo,su27,заглавията на филмите са Boiniqt pilot,Zajtitnicite na Sofia,Pat prez oblacite,Germanskite i savetskite asove.Ето и линк към торента- http://www.komtelek-bg.net/pleasuredome/torrents.php
                              Път през облаците е в DVD формат ще го има и в CD но може би другата седмица.Очаквайте още.
                              =VNVV=Shmitza
                              Днес съм вихър и стрела,
                              владея царство без предел
                              и съм със разперени крила
                              и със сърцето на орел.....

Comment

SHMITZA_BG в този ред на мисли този човек с бастуна познаваш ли го?
                                may the Force be with you

Comment

Working...
                                X