Естествено, ченяма да отхвръкне - това някой го беше написал в тази тема от "Криле", затова го и споменах. Мисълта ми е съвсем друга - въпросът далеч не е само в това куршумът да не пробие материалът на бронежилетката, а в поемането на енергията на този куршум, която е твърде-твърде голяма. Именно тя ще нанесе сериозни вреди на човека, дори и самият куршум да не го направи. Защото пораженията са сравними с... да речем в онзи материал беше хубаво споменато - като да пуснат 5 кг гира върху тялото ти от 3 м височина, това есравнително добър пример. Просто мисля, че повечето хора грешат като схващат тези жилетки като средство преди всичко за опазване от автоматни и картечни куршуми. И то като едва ли не "вълшебно" средство. Както написах, предназначението им е различно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната на бронежилетките
Collapse
X
-
Сержант Алексей Воронин написаТялото не би отхвръкнало от куршум, но виж, помпа от 2 метра..... Буахахахахахаха.......то и помпата от два метра може да не те отнесе а да те сгъне, като това зависи и от боеприпаса - дали ще са сачми или бренеке... освен това в книгите по съдебна медицина или балистика има доста изследвания как си взаимодействат куршума и тялото на жертвата
may the Force be with you
Comment
-
освен това в книгите по съдебна медицина или балистика има доста изследвания как си взаимодействат куршума и тялото на жертвата
http://www.armor.kiev.ua/army/hist/us-bronik.shtml
http://www.armor.kiev.ua/army/hist/bronik.shtml
Comment
-
gollum написаСигурно, попадал съм на това-онова, но никога темата за съдебна месицина не е била сред интересите ми, така че ще се радвам ако споделиш нещо по темата. Инак данните ми са предимно оттук:
http://www.armor.kiev.ua/army/hist/us-bronik.shtml
http://www.armor.kiev.ua/army/hist/bronik.shtmlсега трябва да потърся в нета, но още като спорихме с Елемаг в Криле за отхвръкването при стрелба се хванах да ровя в нета - да ти кажа не намерих много, производителите на бронежилетки само си хвалят продукцията а за тъй нареченото задпреградно взаимодействие има доста малко... но в руския нет имаше малко материали... а за проникването на куршума в тялото то в книгите ми имаше и снимки в разрез - за описание на пораженията нанасяни от даден тип, но не и как се предава кинетичната енергия на тялото
Comment
-
а за тъй нареченото задпреградно взаимодействие има доста малко... но в руския нет имаше малко материали...
но не и как се предава кинетичната енергия на тялото
Comment
-
Сержант Алексей Воронин написаТо ако става дума в екшъните телата отхвърчат назад не само от помпа, ами всъщност от всичко, като почнем от мноого С4 и стигнем до Питон .357
Просто при помпата шанса е най-голям от огнестрелните оръжия.но ако си със сачми за яребици и думнеш някой от 5 метра ефекта няма да е същия ако го отстреляш със сачми за едър дивеч, или пък с бренеке.... а има и едни тъй наречени стоп патрони, които представляват здрава торбичка пълна с дребни сачми и голяма площ на въздействие.... Има един филм - "Джакасс - филмът" и там един от ония идиоти се подложи на изстрел точно от помпа от 10-20 метра със стоп патрон от тоя тип - по диафрагмата. Там наблюдавах как го прасна тая торбичка и оня падна... а не отлетя - а стоп патрона е направен да отдава напълно енергията на изстрела на целта
Comment
-
Сержант Алексей Воронин написаАми, филми. Не очаквай много реализъм :nut:may the Force be with you
Comment
-
Сержант Алексей Воронин написаСпокойно, точно аз нямам проблеми с нервите при вида на кървища... :twisted:То кървища няма... има брутална простотия е и тук таме малко кръв... но примерно има минаване увиснал по въже -гол само по бандаж и от бандажа висят парчета мръвки над басейн с крокодили - в ферма , въпросното стреляне със стоппатрон от пушка във фирма занимаваща се с производство на боеприпаси... тест на електрошоков пробор /абе всъщност стимулатор на мускули от типа WS телешоп ама те го пускаха на макс/ и то върху ташаците на единия.... , ей такива простотии ама наистина, без всякави пудрички и холивудизми, е с всички предохранителни мерки.. оня дето го стреляха имаше протектори и шлем от типа на използваните от силите за борба с масовите безредици - само беше без бронежилетка - за експеримента - показаха го и след една-две седмици имаше жълто син белег на коремните мускули с размер 20х20см
Comment
-
Han Solo написаминаване увиснал по въже -гол само по бандаж и от бандажа висят парчета мръвки над басейн с крокодили
"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
mellisa написаМоля те, моля те, мооооля те кажи ми че е паднал в басейна и крокодилите са го изяли? :twisted: :imperial:
.....пия бира, червено вино, сливова ракия, водка /руска/в умерени количества и приятна компания :sm228:
Comment
Comment