Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приспособление
Collapse
X
-
Не съм специалист, но не е ли за обиране на отката? В смисъл следващото поколение вече си има хидравлични цилиндри за целта, но преди тях май това е единственият начин.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Много хитро е измислено с тази рампа която да обере отката. Разгледах по-подробно снимката след вторият пост на @bisko. Цялото нещо с плоскостите изглежда, като верига надяната на колелото. Но не мога да си обясня как това ще помогне при спиране на движението на оръдието назад при откат и обратно, слизайки от рампата. Има дървени ограничители в двата края на "откатната рампа", но не виждам как "веригата" от дървени трупчета ще спре по-ефективно оръдието докато се "лашка" напред-назад след изстрела.
Съгласен съм с извода на Динайн, и аз си мислех същото, но чисто логически не мога да си обясня как трупчетата ще спрат по-добре колелото при "ограничителя", който е просто една напречна летва.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment