Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ОБТ Sabra Mk.III - какво мислите за него?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хатори Ханзо написа Виж мнение
    Доколкото си спомням модернизацията включваше нов двигарел с доста по-голяма мощност от стария, както и нови вериги и окачване. На сайта бяха дали само шасито без окачването че ползват от стария танк, така че немисля че ще е претоварено и от там да страда маневреноста и ремонто-поддражката. Т55 е малък по габарити и ще е лесно проходим, барзичък заради съотношението маса/мощност с добри вериги - направо бонбон! Дори да не е върха на сладоледа с оглед ресурсите и целите ще е добре за следващите 10-15 години да имаме едно 300-400 бройки от тях, а и ако модернизираме Т62 и Т72-ките направи купон ви казвам!
    Отдавна нямаме Т-55,а Т-62 беше съкратен дори преди него-бяха на въоръжение в бригадата в Карлово,но по силата на договора ДОВСЕ трябваше да съкратим една система въоръжение с калибър над 100мм-отнесе го Т-62 за сметка на Т-72 които запазихме.Иначе-Т-55 си е отживелица-никак не е лош танк ,но си е просто машина от отминал ден.Скромното ми мнение-Т-72 за нашия регион и отчитайки финансовите дадености на държавата ни(никакви) си е идеалния вариант за нас.Всякакви западни изгъзици(особенно модернизирани стари железа на солена цена)не са ни необходими.Политическия аспект е друга бира за жалост....

Comment

Бащата когато е бил граничар (74-76г.) ми е казвал, че тогава сме били заринати от Т55, та даже Т34-85 в Грудово и Звездец са били боеспособни и в движение, и често са били карани. Ако сме направили глупоста да ги нарежем то тогава предлагам да турим един хубав бой за здраве на всички военни министри от 89 насам барабар с всички генерали от ГенЩаба та да помнят с добро резервистите! Много ме накефи Т-72М4 на Словаците, от всяка страна ме кефи машинката! А ето и малко инфо за нея - http://topwar.ru/6426-minoborony-che...ki-t-72m4.html както и - http://gurkhan.blogspot.com/2011/08/72.html

Comment

Хатори Ханзо, ти не четеш ли в темата? Малко по-рано привеждах връзки, от които се вижда какво ни е останало (налично и в резерв). И какво се планира да запазим за в бъдеще. Сравнително малко Т-72 и това е. Така че какво е имало е един въпрос (особено пък през 70-те) съвсем друго е с какво разполагаме сега.
        А има и друг момент - подобни упражнения едва ли ще излязат много по-евтини от чисто нови машини, а последните винаги са за предпочитане, защото старите обикновено се поддържат по-трудно и излиза по-скъпо, заради остаряване, липса на резервни части и прочее.

Comment

gollum без да се заяждам ще кажа, че съм обърнал внимание на поста ти с "предполагаемия" брой танкове на въоръжение, но ... поговорих с някой мой приятели бивши военни и те са на друго мнение, например един мой приятел бивш капитан от Горна Баня и той ми каза, че към 89 година само Т55 са били над 3000 в по-голямата си част полски и чешко прозиводство. Същотото нещо ми разказа и друг познат който е бил инстукртор кемаф в Търговище и Шумен и т.н. При темпа на рязане и бракуване със сигурност има още някаде скатана техника за която не се говори много много. Даже наскоро чух, че в складовете на военното училище в Шумен има 3-4 роти консервирани Т55... Може да несъм редовен тук, но и аз чета, но предпочитам да говоря с хора който са или бивши или настоящи военни и разбиращи си от работата.
          Last edited by Хатори Ханзо; 24-03-2012, 01:17.

Comment

Working...
          X