Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фау-2 и Р-1

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Фау-2 и Р-1

Здравейте, надявам се преди всичко, че пиша в подходящия раздел.
    Тъй като знам, че съветската ракета Р1 е копие на ФАУ-2 бих искал да попитам някой дали знае дали на външен вид ракетата е била абсолютно копие, търсих материали но нищо не се твърдеше със сигурност. Всички казват, че по показатели значително я превъзходжда но мен ме интерсува външния вид.

Flanker написа Виж мнение
    Здравейте, надявам се преди всичко, че пиша в подходящия раздел.
    Тъй като знам, че съветската ракета Р1 е копие на ФАУ-2 бих искал да попитам някой дали знае дали на външен вид ракетата е била абсолютно копие, търсих материали но нищо не се твърдеше със сигурност. Всички казват, че по показатели значително я превъзходжда но мен ме интерсува външния вид.
    Moля дефинирай понятието "абсолютно копие" включва ли и емблемите ,размера,тегловите характеристики,вида на установката за изстрелване и пр. ..... .По най-общи спомени отговора е "НЕ".За да я наречем "копие" или дори "аналог" трябва да изровя чертежите на двете.За съжаление в доста от сайтовете и дори в повечето стари публикации са дадени само "идейни" проекции на вероятния външен вид на Р1

Comment

Е чак до дребни детайли не. Предполагам не е имало и свастика на Р1
      Бих искал да си направя модел на ракетата и понеже не намерих чертежи на Р1 а само на ФАУ-2 затова питам за да мога да работя по него.

Comment

Comment

ракетата Р-1 е развитие , а не копие на Фау-2 , което в голяма степен е направено от самите германци и допълнено от руснаците в последствие . Външният вид ,размерите и характеристиките не са идентични , основните видими разлики са в размерите на тялото и формата на стабилизаторите

Comment

Working...
          X