Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква система са тези оръдия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Каква система са тези оръдия

Каква система са оръдията от снимката и въобще нещо повече за тях?

bisko написа Виж мнение
    Каква система са оръдията от снимката и въобще нещо повече за тях?
    Aми май от тази

Впрочем сподели откъде измъкна фотографията. За пръв път виждам българска цветна снимка от онова време
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
      Aми май от тази

Впрочем сподели откъде измъкна фотографията. За пръв път виждам българска цветна снимка от онова време
      Не мисля че е гаубицата от препратката, погледни я по-добре, на снимката над цевта не се вижда никакво противооткатно устройство

Comment

bisko написа Виж мнение
        Не мисля че е гаубицата от препратката, погледни я по-добре, на снимката над цевта не се вижда никакво противооткатно устройство
        На втори поглед - прав си. Щита ме подведе
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Не е сбъркал много колегата

We don't see things as they are, we see them as we are
          ---Anais Nin----

Comment

Какво е това оръдие?
            Attached Files

Comment

mitio-minchev написа Виж мнение
              Какво е това оръдие?
              Някакви подробности за снимката? На мен ми прилича на оръдие от бреговата артилерия, а там миш-машът от използвани модели е пълен. Всякаква информация ще е от полза за идентифицирането.
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

Не е ли малък калибърът за брегова? И защо й е на бреговата артилерия такъв голям ъгъл на възвишение - изглежда като да надвишава 45 градуса? Аз си мислех за нещо зенитно, обаче никой от основните кандидати, чиито картинки видях, не съвпада.

Comment

По вероятно е да е зенитно. Снимката е на войник от батареята от с. Белопопци Софийско. Повечето хора са служили в софийският гарнизон,с изключение на тези които са били в окупационните корпуси и новите земи.За сжаление бече няма кого да попитам.

Comment

Снимката е правена в Ниш през 1942 год.

Comment

Колеги, открих оръдието, зенитно, модел М37/Skoda(75ItK/37),75мм.
                      Качих снимка на същото, но на финландската армия.
                      Attached Files

Comment

Working...
                      X