може ли някой да даде инфо относно Т34?Коя година е разработен,пуснат в производство и на базата на кой модел,кой е конструктура му?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
танк Т34
Collapse
X
-
Sithius, добре дошъл във форума. Преди да пускаш теми, обаче, е добре да провериш дали въпроса, който те интересува вече не е обсъждан. Това става с търсачката на форума, която дава множество попадения за Т-34. А, ще ме прощаваш, но на въпроса, който задаваш, има множество отговори и в Интернет - достатъчно е да ползваш google - например. Можеш да погледнеш и тук, или тук.
-
Гост
sithius написа Виж мнениеможе ли някой да даде инфо относно Т34?Коя година е разработен,пуснат в производство и на базата на кой модел,кой е конструктура му?
Comment
-
Съгласен съм с кало, но обсъждането на категориите танкове е за друга тема (нещо, което сме обсъждали, впрочем).
КГ125 - това са неща, които могат да се прочетат в много, много страници из Интернет - няма нужда да си напрягаш паметта . Дал съм няколко връзки, с достатъчно подробни материали за Т-34 - поне за нивото на задаваните въпроси.
Що се отнася до създаването - прототипите минават през А-20 (който е колесно-гъсеничен, подобно на БТ), А-32, за да стигнат до А-34. Въоръжението минава през 45 мм оръдие, за да достигне до 76,2 мм L/30,5 Л-11.
Броневата защита: А-20 е 20 мм на корпуса, до 25 мм на кулата и 10 мм на по-маловажните участъци. На А-34 (и Т-34) нараства до 40 - 45 мм на корпуса и кулата и 13-15 мм на дъното и 20 мм на тавана на кулата. Но не е чак "три пъти" по-дебело - от 20-25 мм до 40-45 мм, нарастването е двойно.
Comment
-
Te'тва http://ftp.domainbg.com/Lazar/%d0%a2...0%b2%d0%be.pdf си разнасят хората из форумите.Мераклии се'кви
Comment
Comment