Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стробоскоп

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Стробоскоп

Някой знаели защо стробоскопите, които са се считали за много перспективни през междувоенния период, не са намерили приложение през войната. Все пак те почти перфектно решават проблема с обзора. А от такъв проблем са се оплаквали командирите не всички танкове от втората световна.
    Last edited by Thorn; 28-07-2008, 13:15.

thorn

Средновековните църкви в България

До преди да прочета този въпрос, не предполагах, че думата "стробоскоп" има и такова значение. Все пак изрових статията "Они сражались за Пиренеями", където има описано устройството на танковия стробоскоп и проблемите му. За проблема с ненадеждното задвижване и аз се бях сетил. За проблема със светлината не ми беше дошло наум, макар да е логично. Освен това ми се струва, че подобно устройство с движещи се части е доста уязвимо от осколки. Достатъчно е някое по-голямо парче да го прасне и да го изкриви, за да престане да се върти и съответно да блокира обзора.
    Иначе ми е интересно в кои танкове освен въпросния испански наистина е било прилаган този механизъм. Дори и да не е във военни действия, просто да е в серийни машини, а не като руския прототип ТГ ("танк Гротте").

Comment

Working...
    X