Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заровени танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А, чистенето няма пролем. Всеки средностатистически танкист ходи по улицата с усещането, че може да изчисти 5 тира без трудности...

Ако беше моделче, нямаше да остане нищо от него, а се виждат вериги и др. остатъци. По-скоро нещо кьопаво, някоя лицензна изработка Т72, набутано с боеприпаси и пробито подходящо...

Па и защо им е показуха? Няма на мене да ми продават джавелин...

Comment

Така, сега като поразмислих се досетих, какво може да е това, но не съм напълно сигурен разбира се. Предполагам, че ракетата от клипа е комплектована с бойна глава тип "ударно ядро", но малко модифицирана. Самото ядро, предполагам че е изработено от желязо-алуминиева термитна сплав способна да развие при запалване почти 3000 градуса и отделя огромно количество топлина. Тази сплав и други подобни се използват в металургията за бързо заваряване на метали - примерно железопътни релси. И какво предполагам, че става; След активиране на бойната глава на ракетата точно на купола на танка, взривното вещество изстрелва ядрото с голяма скорост и енергия, то удря броната на танка, пробива я (тя отгоре е сравнително тънка), едновременно с това благодарение на огромната температура отделена от удара на ядрото по бронята, то се самозапалва. След пробива вътре в кабината протича интензивен процес на горене от разлетелите се късове термитна сплав, както се вижда от клипа. И това е с две думи...

Не мисля, че пламаците са от запалването на боеприпаси намиращи се вътре, защото първо; от това ще последва взрив, и второ; клипа се обезмисля! Това е своеобразно ревю на можеби нова противотанкова технология и естествено целта е да се демонстрира, какво може... Ако се разчита на това да се запалят намиращи се вътре боеприпаси - не е интересно... Така мисля

Comment

айде сега какъв бил смисъл аот показухите, ами да покажем по TV-то какви сме страшни и простият солдат да не се шашка, после вазите от папуасия да ги е шубе ('щото те гледат дискавъри също) и евентуално да си оставят машините празни , отделно може по изложения да се показва.
        За оправдаване разходите по новат играчка пред данакоплатци, и .т.н.т., Показуха

Иначе снимки на гръмнали Т-72 колкото искаш, само дето никъде не се наблюдават такива разрушение, пък БЧ на ракетката едвали може да се сравни с гръмкалките които самият танк си носи.
        Last edited by Gaden Gogi; 21-01-2007, 15:08. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

AYB написа
          Така, сега като поразмислих се досетих, какво може да е това,

Не мисля, че пламаците са от запалването на боеприпаси намиращи се вътре, защото първо; от това ще последва взрив, и второ; клипа се обезмисля! Това е своеобразно ревю на можеби нова противотанкова технология и естествено целта е да се демонстрира, какво може... Ако се разчита на това да се запалят намиращи се вътре боеприпаси - не е интересно... Така мисля
          Може, не разбирам от такива боеприпаси. Много е силен взрива да е само от бойната глава, като как така ще разруши цял танк до такава степен?! Това е танк.
          Има си взрив, може главата да е такава, и комбинацията с взрива отвътре да довете до това.
          ?!

УУПС, чакай, ти говориш за първия клип. Напълно вероятно е това да е. Но и на боеприпасите се разчита да помагат на гръмването.
          Имам снимка на горящ точно по тази начин Т55, реална, от Пустинна буря, ама ми е на един заразен до смърт харддиск, на който сега правят изкуствено дишане.

Gaden Gogi написа
          айде сега какъв бил смисъл аот показухите, ами да покажем по TV-то какви сме страшни и простият солдат да не се шашка, после вазите от папуасия да ги е шубе ('щото те гледат дискавъри също) и евентуално да си оставят машините празни , отделно може по изложения да се показва.
          За оправдаване разходите по новат играчка пред данакоплатци, и .т.н.т., Показуха

Иначе снимки на гръмнали Т-72 колкото искаш, само дето никъде не се наблюдават такива разрушение, пък БЧ на ракетката едвали може да се сравни с гръмкалките които самият танк си носи.
          Да, голямата беля иде от гръмкалките вътре/което не значи, че не може ефективно да се обезвреди танка само с пробиване и адио Рио за екипажа, но то е друга работа/.

Наистина, това разрушаване е единствено по рода си от това, което аз съм виждал. Съчетанието от вътрешна и външна гръмкалка обаче мое да направи голямата беля.

Но си мисля, че чак такава показуха не е нужна, освен ако ще продаваш Джавлина в Африка. Техните си войници са добре подготвени и такива картинки не има трябват да им вдигат духа. За търговски цели - то и там специалисти гледат, а не баламурници.

Специално за "ютуби" сайта... едва ли.
          Last edited by ; 21-01-2007, 15:26. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

За първия клип говоря, да! Предполагам, че е така, но не мога да бъда сигурен.
            Значи, от клипа се разбира следното; вижда се интензивно горене отвътре навън. Демек вътре в машината гори нещо и то яко. За да се запали това нещо чрез външното въздействие на ракетата, трябва да се преодолее защитното действие на бронята - или иначе казано да се пробие. Пробива може да стане в случая само по начина, който споменах. Кумулативна бойна част не може да е, защото ракетата няма досег с танка, а се взривява на известно разстояние отгоре. Освен това, ако сте забелязали от клипа, първоначално започва процес на интензивно горене, след малко почти затихва и след това отново започва като се усилва значително. Мен това ме навежда на мисълта, че за горивния процес е необходим въздух, т.е. окислител. Ако горят боеприпасите в танка, то барута в тях си има всичко - и гориво, и окислител. С други думи, не би трябвало да се прекратява нито за миг горенето. Да не говорим, че ще последва взрив в затворения обем на машината. Значи логично е да се предположи, че за горенето трябва въздух отвън и тъй като той трудно достига до вътре (почти няма откъде да влезе), за момент горенето се забавя, а щом влезе достатъчно въздух се подновява. Това е нещо като печките на твърдо гориво - като се разгори печката и затвориш клапата на вратата, горенето се прекратява и има само жар. След като отвориш клапата и влезе въздух се възпламенява веднага. Та мисля, че в случая има нещо подобно, но пак казвам - само предполагам, не съм сигурен.

Малка поправка! То едва се разбира, но като гледах пак клипа забелязах, че май попадението на ракетата е не отгоре, а отпред на куполата. Може бойната част да е тандемна - кумулативен заряд, който пробива бронята и втори заряд, който вкарва през отвора на вътре запалителния елемент. Не знам, да имаше забавен кадър щеше да е по лесно.
            Last edited by ; 21-01-2007, 16:15. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Aз мога само да гадая, но това горене може и от боеприпси да е. Базирам се на две наблюдения:
              1/ на оная прословута горяща 55-ца;
              2/ на истински пожар в истински танк, пълен с боеприпаси, от който имах честта да бягам с достойнство и с необходимото за случая ускорение
              И двете наблюдения са недостатъчни, поради краткостта на кадрите от 91 и поради интензивното мое и на голяма група хора движение в посока отдалечаване от горящата машина в истинския слуай, но мога да кажа, че става почти както на нашите тука кадри.
              Двете възпламенявания, които виждаш, могат да се дължат на следното: в един танк боеприпасите не са струпани на едно, а на няколко места. Първо се пали едната част, после другата.

А дали ще има взрив или това "ф-с-с-ст" /доста силничко, впрочем/ вече зависи от това има ли затворен обем или са избити люковете, или дупката от пробива е голяма или отдругаде някъде излиза силата /забележи на снимката как от прогона между корпуса и куполата излиза една част от пламъка и откъде излиза другата/.

Gaden Gogi написа
              Че защо бе? Това първо е някакъв допотопен експортен Викерс, после докато гръмне има сума време,питай колко е норматива за излизане от танка, после това е показуха.

Не е Викерс, май е шведски истребител на танкове, забравих му заглавието.

Е, разбрахме се с тебе, ти говориш за първия клип, аз за втория и оправихме "показухата"

Норматива за излизане е 6 секунди, ама ако си здрави и читав и незасегнат от удара..... От тая ударената машина малко трудно ще се излезе. Exitus за екипажа, май-май тъй.
              Last edited by ; 21-01-2007, 17:19. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

KG125 написа
                Не е Викерс, май е шведски истребител на танкове, забравих му заглавието.
                .
                100% не е шведското (сега ровя снимки в нета) корпусът е коренно различен, щапията между колелата също, или е Викерс или Центурион.

Куполът също е доста по-различен
                Last edited by Gaden Gogi; 21-01-2007, 17:50. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Мисля, че е оня викерс дето е като чаланджъра ама с малка броня. шведския не е ли без купол?
                  Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Викерса за който говаря е от 60-те години,

Comment

tonev написа
                      Мисля, че е оня викерс дето е като чаланджъра ама с малка броня. шведския не е ли без купол?
                      Може и това да е, не мога да сравня, че компютъра ми със снимките гръмна.
                      Без купол е шведксия танк, а това, за което аз говоря е лекоброниран изтребител на танкове с 90 мм оръдие.

Може Гогата да е прав, просто не мога да видя. Прилича ми и на едно нещо 60-тте, не го помня, може и викерс да беше. Трябва да видя.

Comment

Това не е ли удар на комулативен снаряд по черупката. Затова и има време да прогори бронята и да бухне вътре. Обаче какъвто и нарматив да има за напускане, ходи го спазвай за тия секунда-две. А боеприпаси май наистина няма.

:1087: Относно фуражките от армията: Аз не случайно отбелязах, че П.Йотов нещо не го въодушеви тази идея. Щото трябва да си вдигне гъза и да ходи да се бори с другите шапкари от МО. а те е по-добре да си лежат и да чакат пенсия, отколкото до се дигнат и да спасят нещо от историята ни. ако греша да пукна!!! :1087: :evil: :kill_myse
                        От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

По-скоро защото няма изгледи да мушне нещо в джоба..базирано на достоверен но непроверен източник

Comment

танкиста от Харков написа
                            Това не е ли удар на комулативен снаряд по черупката. Затова и има време да прогори бронята и да бухне вътре. Обаче какъвто и нарматив да има за напускане, ходи го спазвай за тия секунда-две. А боеприпаси май наистина няма.

:1087: Относно фуражките от армията: Аз не случайно отбелязах, че П.Йотов нещо не го въодушеви тази идея. Щото трябва да си вдигне гъза и да ходи да се бори с другите шапкари от МО. а те е по-добре да си лежат и да чакат пенсия, отколкото до се дигнат и да спасят нещо от историята ни. ако греша да пукна!!! :1087: :evil: :kill_myse
                            Кумулативните снаряди не прогарят бронята, а я пробиват със струйка метал движеща се с 10-15000 метра в секунда. Вече писахме тук във форума по този въпрос.

Comment

танкиста от Харков написа
                              ТОбаче какъвто и нарматив да има за напускане, ходи го спазвай за тия секунда-две.
                              Бе то някакъв шанс за напускане има, но специално в случая, най-вероятно напускането ще е на път за Вечните ловни полета..

Comment

Ето я шведската машина IKV 91:
                                Last edited by 1951; 25-01-2007, 15:59.
                                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Working...
                                X