Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Организация и въоръжение на Артилерията в БА

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Организация и въоръжение на Артилерията в БА

Понеже съм служил в този род войски ще ми е много интересно да науча нещо ново по тази тема.Също така за изявени командири от Артилерията,дислокация на поделиния и т.н.

Кой период?!
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Знам ,че много става обширна темата ако кажа ,че ме интересува от самото създаване.По принцип запознат съм с повечето неща но тъй като това е така да се каже профилиран сайт ще ми е страшно интересно да прочета и други отзиви и мнения по повдигнатата тема.Повече се интересувам от по скорошното изграждане на рода войска т.е. след 1944г. до наши дни.Ако някой разполага с по-подробна информация относно видовете артилерия-минохвъргачна,противотанкова,реактивна,зенитно-ракетна и т.н.
      Поздрави на всички кадри от Артилерийския дивизион на ШЗО"Христо Ботев" и 20-ти дивизионен АП-Ямбол-под.38 210/вече закрити/.

Comment

Интересува ме към 1912 г. какъв е бил личният състав и въоръжение на батарея?
        Last edited by resavsky; 14-11-2006, 17:00.

Comment

Stefaka написа
          Поздрави на всички кадри от Артилерийския дивизион на ШЗО"Христо Ботев"
          Поздрав и от един кадър на Висшето военно артилерийско училище "П. Волов"!
          :artil: :artil: :artil:

И на мен, ще ми е интересно, доколко БА в артилерийска си организация, копира армията на бившия СССР. Мисля, че тяхната доктрина е, с артилерийски огън да се обезпечи пробива на многобройните танкови дивизии. Дали и при нас е било в сила същото?? Все пак, броя на бронираната техника на двете държави е бил несравним..

.

.
          ..И кажи ми ти страннико,
          чувал ли си звук,
          по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Working...
          X