If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
според това което намерих е шнаидер- 75мм пламинско оръдие. френско- образец може би 1919г. интересно че не пише да е на въоражение в бг. но, през всв има много пленени от югославската, сръбската и полската армия.
ъгъл на възвишение - -10 до +40
нач скорост 400 м/с
обсег 9000м
маса - боина -660 кг/ при транспорт - 721 кг
тегло на снаряда - 6.33
хм, има това онова и в международната част на форума. питаи и dibo
Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Благодаря за труда, но май че Шнайдера е модел 1909 година и е 120 милиметров с тегло 1370 кг. Всъщност теглото е това което ме накара да мисля че става дума за това оръдие в сръбската сводка по-горе, щото има табелка с теглото отстрани на оръдието.
Само че няма такъв. Не намерих шнаидерско оръдие 120 мм. Има 105. но то също е по леко от това което показваш. А дулото е много по дълго от това което виждам.
Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Първото ми прилича на Schneider-Canet 150mm M1897/05
Второто трябва да е Schneider-Canet 75mm QF M. 1904 с модернизиран лафет за увеличване на далекобойността (оттам и табелката).
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment