Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да знае нещо за тези оръдия?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Някой да знае нещо за тези оръдия?

Някой да знае нещо за тези оръдия (лафет)?

От ляво на дясно първите три снимки са за Schneider-а.
    Last edited by Biso; 20-09-2006, 17:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Имам само това . Намерих го преди време в някакъв форум.
    Според Югославската армия Българската артилерия от 1935 е:

А ето линка и към самата тема
    http://forum.axishistory.com
    Last edited by Kalimas; 21-09-2006, 12:24. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

според това което намерих е шнаидер- 75мм пламинско оръдие. френско- образец може би 1919г. интересно че не пише да е на въоражение в бг. но, през всв има много пленени от югославската, сръбската и полската армия.
      ъгъл на възвишение - -10 до +40
      нач скорост 400 м/с
      обсег 9000м
      маса - боина -660 кг/ при транспорт - 721 кг
      тегло на снаряда - 6.33
      хм, има това онова и в международната част на форума. питаи и dibo
      Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Благодаря за труда, но май че Шнайдера е модел 1909 година и е 120 милиметров с тегло 1370 кг. Всъщност теглото е това което ме накара да мисля че става дума за това оръдие в сръбската сводка по-горе, щото има табелка с теглото отстрани на оръдието.

Comment

Само че няма такъв. Не намерих шнаидерско оръдие 120 мм. Има 105. но то също е по леко от това което показваш. А дулото е много по дълго от това което виждам.
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

Първото ми прилича на Schneider-Canet 150mm M1897/05
            Второто трябва да е Schneider-Canet 75mm QF M. 1904 с модернизиран лафет за увеличване на далекобойността (оттам и табелката).
            We don't see things as they are, we see them as we are
            ---Anais Nin----

Comment

Пак съм в грешка

тук открих доста информация за шнаидерите http://soe2.4bb.ru/viewtopic.php?pid=988 дали ще тръгне линка не знам. :1087:

Comment

Working...
              X