If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напротив - задавай въпросите, но ги формулирай правилно. Аз също когато не мога да открия информация по дадена тема питам, но "Моля кажете къде да прочета", а не "Я сега кажете какво знаете"
Иначе понякога се случва да напише някой домашното на питащия
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Напротив - задавай въпросите, но ги формулирай правилно. Аз също когато не мога да открия информация по дадена тема питам, но "Моля кажете къде да прочета", а не "Я сега кажете какво знаете"
Иначе понякога се случва да напише някой домашното на питащия
Ако може и дадете описания на други танкове от това време, за да си направя съпоставка.
Всъщност в различните си модиффикации Центурион се е ползвал около 60 год , че и в момента при това много успешно включително и срещу противници от по-ново поколение. Основните противници не са много - преди всичко пакистански и йордански Патъни М-47/48 и египетски и сирийски Т-34/85, Т-54/55/62 и Ис-3. Сравнително надеждната техника, огромния модернизационен потенциал и много успешното използване ме карат да считам, че това е най сполучливата конструкция на своето време.
Всъщност в различните си модиффикации Центурион се е ползвал около 60 год , че и в момента при това много успешно включително и срещу противници от по-ново поколение. Основните противници не са много - преди всичко пакистански и йордански Патъни М-47/48 и египетски и сирийски Т-34/85, Т-54/55/62 и Ис-3. Сравнително надеждната техника, огромния модернизационен потенциал и много успешното използване ме карат да считам, че това е най сполучливата конструкция на своето време.
Хм. ИС-3 не е лош танк. Поне на мен ми харесва. Нямам никакви впечатления от М-47/48(няма срамно нали ). Т-34/85 през 60-те вече няма как да не отбележим, че е остарял, макар, че още дълги години е бил на въоражение до колкото знам. Т-54/55 незнам до колко са качествени.(в един от двата май за пръв път е сложен автоматичен пълнач, извинете ме ако греша ).
П.С. Защо като погледна Центурион, ми навява спомени за Кралски Тигър?
П.С. Защо като погледна Центурион, ми навява спомени за Кралски Тигър?
Всъщност - Пантера. Центурион е развитие на Комет, но е силно повлиян от Пантерата .
Колкото до Ис-3, на мен също ми харесва, но 122мм оръдие има ужасен недостатък за танков бой - много ниска скорострелнност. Освен това са несравми като подвижност, а когато се срещат Центурион е вече със 105 мм L-7, което превъзхожда във всичко, освен може би във фугасното действие на снаряда. А да не забравяме защитата - тя също е по-добра /нямам предвид само бронята/.
Да може да се каже, че повече навява спомени на "Пантера". Но все пак Кралския Тигър е повлиян от пантерата , затова може би ми навява спомени за него.
Относно Центурион и ИС-3, са ми казвали, че Центуриона е по-добър.
До сега не съм чел за различните видове снаряди, и за какво се ползват. Например фугасни снаряди нищо не ми говори :sm186: .
Автомат за зареждане на руските танкове се появява чак при Т-64. А ИС-3 ако и красив и с добри таблични данни всъщносъ е безкрайно неудачен танк, при това във всяко едно отношние, както и Кралският Тигър междувпрочем, но последният поне не е имал проблеми с въоръжението
А иначе за домашните: имаше едно вреем разни индивиди дето се появяваха и изръсваха нещо от сорта : в понеделник(а денят е да кажем петък) трябва да предам домашна рабо та за ... моля помогнете,ако може кратичко и систематизирано и на български"
при това не бяха един и двама.
Автомат за зареждане на руските танкове се появява чак при Т-64. А ИС-3 ако и красив и с добри таблични данни всъщносъ е безкрайно неудачен танк, при това във всяко едно отношние, както и Кралският Тигър междувпрочем, но последният поне не е имал проблеми с въоръжението
А иначе за домашните: имаше едно вреем разни индивиди дето се появяваха и изръсваха нещо от сорта : в понеделник(а денят е да кажем петък) трябва да предам домашна рабо та за ... моля помогнете,ако може кратичко и систематизирано и на български"
при това не бяха един и двама.
Aми наистина ще трябва сам да си напишеш домашното и да придобиеш някакви знания за материята /и колкото повече , толкова по-добре/, защото без тази база от знания е безсмислено да се опитваш да правиш сравнения дори за собствена консумация.
Аз пък знам
И за да не се оплаква човека ето малко резюме за танка:
Създаден е в края на ВСВ като развитие на британската концепция за тежък крайцерски танк конкурент му е "Черният Принц" (А какво значи това име, е въпрос към пишещите в средновековните раздели на форума.)
- Едуард, по прякор Черния принц, е син на английския крал Едуард III.
Черният принц предвожда английските войски във Франция по време на Сто годишната война между Англия и Франция.
(В средновековния раздел на форума можеш да прочетеш повече за тази война.)
- "Принц" или "Черният принц" - Име на кораб, но това няма връзка с темата.
Повече от сто години легендата за златото на кораба "Черният принц" разпалва въображението и не дава покой на търсачите на потънали съкровища.
В началото на Кримската война британското правителство наема над 200 търговски кораба за превоз на военно имущество и хора по море. Сред тези плавателни съдове се оказала и платноходно-моторната фрегата "Принц". През ноември 1854 година "Принц", заедно с други кораби пристигнала в пристанището Балаклава, близо до Севастопол на Черно море. Но след пет дни над Кримския полуостров преминал ураган, вследствие на което 34 кораба отишли на дъното. Фрегатата "Принц" също така изчезнала без следа. Още по време на войната се появила информация, че край Кримския полуостров е потънал корабът "Черният принц" с товар от златни монети, предназначени за заплати на британската армия. Защо "Принц" се превърнал в "Черния принц" и досега не е известно. Веднага след войната започнало интензивно търсене на потъналия кораб. През 80-те години на миналия век, някои български специалисти- океанолози, геоморфолози и геофизици, изказаха становището, че по всяка вероятност "Черният принц" лежи някъде на дъното в българската акватория на Черно море. Според тях, по време на урагана корабът е бил откъснат от котвените вериги и морските течения са го изтласкали близо до българските брегове, където и потъва. Тези съждения не са лишени от логика, тъй като движението на теченията в Черно море върви обратно на часовниковата стрелка. По това време в българската преса се появи интересна сонарна снимка на потънал кораб, контурите на който, според специалистите, напомняли на "Черния принц". Въпросът все още е дискусионен, тъй като корабът лежи на голяма дълбочина и проучването му е свързано със значителни финансови разходи.
Comment