Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Уха. Ето това вече е взрив на целия БК за нула време (вероятно само ОФ снаряди). Куполът хвръкна на поне 30 метра височина. Като цяло при такова попадение няма какво да спаси танка (който и да е танк). Иначе - очевадна грешка на екипажа, плюс липса на бордова ДЗ, която в случая можеше и да ги спаси...
Comment
-
Хм, това дали не беше Малютка? Стори ми се че доста бавно лети, от пуска на 0:25 до попадението на 0:35 - 10 секунди * скоростта която дават е 130 м/с = стреляли са от 1300 м разстояние?
Всъщност едва ли има начин да се разбере каква ПТРК е, може и Фагот (скорост 80-186 м/с) и какво ли не да е. Ръчен гранатомет със сигурност не е, прекалено дълго летя ракетата.
Иначе - пропуск на екипажа наистина, имаха цели десет секунди да пуснат димна завеса, да маневрират или да стрелят по точката на пуска (където е операторът). Явно просто не са забелязали червената точка.
Друг попилян танк:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеЯвно просто не са забелязали червената точка.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеТрасерът е от към страната на оператора, не съм сигурен че от обратната се вижда така добре.
Знаеш ли каква е защитната процедура при булдозерите? Видиш ли червена точка, завърташ лопатата в тази посока, изстрелваш всички димки и даваш заден до дупка. А ако видиш две червени точки от различни посоки, питал курсантът? Тогава пускаш чистачките и си казваш молитвите, казал инструкторът
Попадна ми това рекламно клипче на някакво сръбско чудо - с такива пламъци предполагам не е проблем да се забележи пуска:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Кухулин написа Виж мнение
Comment
-
piston написа Виж мнениеГрешиш....
Та може и да греша, няма да ми е за пръв път, ама е хубаво да споделиш челен опит след като си толкова категоричен.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Съвременен танк със съвременни защити били оцелял при тази ситуация?
Comment
-
Дали ако боеприпаса беше в кулата, а не в корпуса щеше да се получи същият взрив ? Защото до колкото се вижда ракетата удари борда. И всъщност тогава екипажа или част от него щеше ли да има шанс ?
Веднага да вмъкна, че нямам в предвид руска или "западна" техника, а само типа на конструкцията.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеБи ли се обосновал? Защото аз мога. Капачката на противотанковата мина е достатъчно здрава за да издържи лек автомобил без да се счупи (общо взето единственият начин да я детонираш). От друга страна една намотка детониращ шнур увит около клон на дърво, само бели кората. Не може да счупи клон с дебелината на човешка ръка. Така че или шнура трябва да падне директно върху мината (изключително малко вероятно), или нищо не правим. Ако приемем че този е по-мощен от стандартният хексогенов (ама приемаме на юнашко доверие) отново трябва да е на сантиметри от мината за да може детонацията да взриви ВВ което при ПТМ е мнооого стабилно. Ако не, пак отиваме към варианта да уцели капачката.
Та може и да греша, няма да ми е за пръв път, ама е хубаво да споделиш челен опит след като си толкова категоричен.
Иначе си прав за другото:
УР-77 способна проделывать ходы в противотанковых минных полях во время боя. Ширина прохода составляет около 6 метров, а длина от 80 до 90 метров. Несмотря на то, что УР-77 не предназначена для разминирования противопехотных мин, установка может расчищать противопехотные минные поля от американских мин нажимного действия М14, создавая проходы шириной до 14 метров[1].
Разминирование осуществляется пут¸м возникновения ударной волны от взрыва заряда, которая воздействует на взрыватель мины. Однако полное разминирование не гарантируется. Так например, могут остаться целыми мины имеющие взрыватели двукратного нажатия (мина ТМ-62 со взрывателем МВД-62 или Mk7 со взрывателем ¹ 5 Mk4), противопехотные мины натяжного действия. Не реагируют на взрывную волну магнитные, сейсмические и инфракрасные взрыватели[1].
"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
Comment