Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БМП

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Zamечатка:
    Някой питал ли се е какъв е зор да се демонтира двигател и трансмисия на тежкобронирана машина когато въпросните агрегати са разположени отпред?
    После както бепше споменат в ОБТ особенно много място няма че да се гъчка и пехота, и това за старите, новите са още по-компактни, съвсем не случайно механик-водача е полулегнал. та идеята беше че мотокашоните докато се разтоварят от подобно нещо.....

Comment

Израелците свалят оригиналните двигатели и слагат по-мощни.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

И това какво общо има с моята замечатка? Друг въпрос е че сменят двигателите за да са унифицирани с останалият им парк.

Впрочем единственият Су-37 падна преди няколко години.
        Last edited by Gaden Gogi; 24-01-2006, 12:34. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
          Zamечатка:
          Някой питал ли се е какъв е зор да се демонтира двигател и трансмисия на тежкобронирана машина когато въпросните агрегати са разположени отпред?
          После както бепше споменат в ОБТ особенно много място няма че да се гъчка и пехота, и това за старите, новите са още по-компактни, съвсем не случайно механик-водача е полулегнал. та идеята беше че мотокашоните докато се разтоварят от подобно нещо.....
          В ОБТ място няма и водача е полулегнал в новите модели западни танкове, защото мотора е отзад, а отпред се търси нисък силует. При мотор отпред има място за всички, квато е и концепцията на Меркавата.

Аз съм монтирал и демонтирал много двигатели и трансмисии "изотзад" И там, както и отпред, от един момент нататък става след като едно кранче качено я на ЗИЛ-131, я на друга по-тежка машина вдигне бронировката. Ако се ползва модулния принцип, както при Леопард 2, става още по-лесно. Пък и в края нма краищата всичко е въпрос на приоритети - трудно, нетрудно, не е невъзможно или неприемливо, израелците цяла танкова концепция на Меркавата си имат с МТО отпред.
          (А те не са хора, дето няма да му намерят на ремонтите лесното)

Comment

Gaden Gogi написа
            Zamечатка:
            Аз не съм се питал, но съм виждал много пъти. Има си капак двигателното отделение, двигателя се вдига с кран. Трансмисията е по-пипкава работа, но и това става в халето.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Аха Меркава: а да ви прави впечатлени че благодарение на "хитрата компановка" танкът се е получил доооста по-голям от останалите съвременни танкове? при това без да блести с особенна защитеност. Вярно в повечето случаи екипажът ще оцелее (за кемафа не е сигурно), но машината заминава. Отделно дето не е едно и също да вдигнеш надмоторният лист които е 20-30 мм и челният броневи лист (айде не целият 2/3 от него) който в случаят май беше общо ('щото е разнесен) 150мм.

Comment

Поначало идеята за МТО отпред може и да е малко по-трудоемка, но не чак толкова, че да пречи на експлоатацията. Тя пази повече екипажа за сметка на машината, въпрос на приоритети, но не само. Защитата на Меркавата не е толкова лоша, даже си е много добра. При танк моторът отпред може би не е най-правилното (печели се само защита на екипажа и по-голямо бойно отделение).

Ако обаче разглеждаме тежък БТР, тогава това е идеалния вариант. Хем защитава повече екипажа и пехотата вътре, хем отваря достатъчно място отзад.

А за по-голямата тежест на предната бронировка - въпросът се решава с различни "капаци", пък и в двата случая ти трябва кран - имаш го; все ми се струва, че една бойна машина се прави за максимална защита и изпълнение на задачите си, а не за лек демонтаж на мотора.

Comment

Za БТР/БМП предното разположение е по-изгодно предимно от гледна точка на разтоварване на десанта...не като на недомислицата БМП-3.
                  Впрочем на сайта на Чубиток имаше доста интересна дискусия за предното и задното разположение на МТО.
                  А Меркавата според тебе сравнима ли е по ниво на защита с Лео 2 и Абрамс (примерно)?

Comment

Танковете "Меркава" принципно се водят силно защитени и едни от най-сигурните по отношение на живучест на екипажа. Това е пряк резултат на бойния опит, пресметнато е, че шансовете израелски части да бъдат обградени или атакувани от няколко посоки е висок. Освен това трябва да се разберем за кой модел "Меркава" говорим - 1,2,3 или 4?

Още информация, по-подробна:http://www.fprado.com/armorsite/Merk.../Merkava04.pdf
                    Last edited by Dinain; 24-01-2006, 22:18.

Comment

А от 4 колко са направени? Иначе под защитеност аз имах предвид еквивалентна дебелина на бронята, ти очевидно "вероятност за оцеляване на екипажа". Впрочем и чаланджър и Абрамс също са изпробвани в бой, срещу почти същите съпернци и показват доста високи резултати, отделно дето са използувани по коренно различен начин: в настъпление, докато неркава предимно в отбрана (хм, дефанзивен танк, демек самоходен бункер) което налага някой различия в конструкцията.

Comment

по горе прочетох че пише 60mm mortar как се монтира минохваргачка на танк ??????????????
                        No job
                        No money
                        No girl
                        No problem

Comment

Ами лесно, иначе намира се пред люка на пълнача, но стъчи съвсем малко и трудно се забелязва на снимките. не съм сигурен за конкретният случай но има и минохвъргачки със задно пълнене.

Comment

Gaden Gogi написа
                            А от 4 колко са направени? Иначе под защитеност аз имах предвид еквивалентна дебелина на бронята, ти очевидно "вероятност за оцеляване на екипажа". Впрочем и чаланджър и Абрамс също са изпробвани в бой, срещу почти същите съпернци и показват доста високи резултати, отделно дето са използувани по коренно различен начин: в настъпление, докато неркава предимно в отбрана (хм, дефанзивен танк, демек самоходен бункер) което налага някой различия в конструкцията.
                            От Меркава 4 има около 150 бройки в днешно време, плановете са да се построят 400. Израел реши, че няма нужда от толкова много нови танкове - Меркава 3 и без това превъзхожда арабската техника. За "дефанзивен танк" не знам. Съображенията са, че при война вероятно ще се окаже атакуван от няколко посоки и превъзхождан числено - и в отбрана и в атака.

Не намерих подробна информация за бронята, но знам че е от най-модерните в света. А и просто дебелината в мм не значи много, нали в днешно време броните не се правят просто от стоманата, а от всякакви сплави и смесени материали - пластове кевлар и т.н.
                            Last edited by Dinain; 25-01-2006, 12:34. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Да де но до 3 включително е просто разнесена, на купола 2х76 мм на корпуса ми се губи точно колко беше. Иначе като най-добре защитени в момента се водят Лео 2А5ASW i A6 както и М1А2 за чаланджърите не съм срещал подробна информация ако и с допълнителните пакети да става много разтеглива...впрочем някъде тук и зфорума имаше тема за защитата на съвременните танкове с линкове към разни сайтове.

Comment

Gaden Gogi написа
                                Za БТР/БМП предното разположение е по-изгодно предимно от гледна точка на разтоварване на десанта...не като на недомислицата БМП-3.
                                Впрочем на сайта на Чубиток имаше доста интересна дискусия за предното и задното разположение на МТО.
                                А Меркавата според тебе сравнима ли е по ниво на защита с Лео 2 и Абрамс (примерно)?

Да, и не само заради разтоварването - ако машината е безкуполна, т.е. има отсноително нисък силует, то корпусът и може да е по-висок от танковия (защото там се смята общата височина заедно с куполата, търси се да е по-ниско, т.е. корпуса се снижава максимално). А като е по-висок от танковия, вътрешния обем е по-голям.

Субективно, ама много субективно според мен, не съм се ровил, и трите са с висока защита, Леопарда и Меркавата са с малко по-висока от Абрамса, той отстъпва донякъде в странична проекция. Пак повтарям, нямам сериозни данни (то няма и отде да се види с точност ), това е субективно мое виждане.
                                При предно МТО и удар в челната част самата мапина ще пострада повече, но екипажа - по малко.

Dinain написа

...За "дефанзивен танк" не знам. Съображенията са, че при война вероятно ще се окаже атакуван от няколко посоки и превъзхождан числено - и в отбрана и в атака.
                                В днешно време, при малки конфликти, тероризъм големи градове и т.н. атаката на бронираните машини от всички страни е неизбежна, и ако не са готови за това, стават много уязвими. (Нали класическата танкова концепция е як отпред и по-малко отстрани и отзад, защото ще учасвта в класически тип атака. Обаче класиката вече отстъпва.)
                                Last edited by ; 25-01-2006, 14:19. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X